Cum să-ți învingi criticul interior în 3 minute…

Probabil cunoști acea situație când vrei să faci ceva nou, să lansezi un proiect interesant, însă cineva din interiorul tău îți spune: “Și dacă vei eșua și toți vor râde de tine…??”. De fapt, acțiunea încă nu s-a întâmplat, dar tu deja te-ai gândit că ar putea fi rău. Acesta este “criticul tău interior”.

Din păcate, “el” adesea ne împiedică să ne atingem obiectivele și să începem lucruri noi interesante. Există un algoritm care te poate ajuta să-l învingi.

Primul pas – să înțelegi că nu ești tu criticul interior, al doilea – să-i accepți prezența, al treilea – să negociezi cu el.

Cel mai important lucru este să înțelegi că acest critic interior – nu ești tu.  Este o “setare psihologică”. De unde a apărut? Atunci când eram mici, părinții încercau să ne protejeze. Ne-au protejat de toate problemele și necazurile care veneau din lumea exterioară. Ai crescut, însă a rămas dorința subconștientă de a te proteja de negativitate. Și această dorință s-a transformat în criticul tău interior. De fapt, el te apără preventiv de criticile externe, de impactul negativ al mediului exterior.

Pasul 2 – trebuie să-i accepți calm existența. El există și te protejează în felul său. Dacă-i spui: “Tu nu exiști, nu reprezinți nimic, nu înțelegi nimic”, de fapt, începi o luptă împotriva ta, care nu-ți promite nimic bun, pentru că este o parte a energiei tale. Să lupți cu propria energie este distructiv. Este mult mai ușor și mai profitabil să negociezi cu el.

Îți recomand să-i “spui” criticului interior: ”Mulțumesc că m-ai protejat și ți-ai făcut griji pentru siguranța mea, dar deja sunt adult și pot să-mi asum responsabilitatea. Trebuie să te retragi. Din acest moment îmi asum responsabilitatea și pentru mine, și pentru securitatea noastră.” Adică, trebuie să închei un acord cu privire la transferul responsabilității. 

Dacă dorești să obții efectul maxim, ia o foaie de hârtie și un pix și semnează un contract cu criticul tău interior. Atunci când scriem, lansăm mecanisme de lucru ascunse ale conștiinței și subconștientului nostru. Ceea ce nu este scris, nu există, așa se spunea încă în cele mai vechi timpuri.

“Eu ……Numele, prenumele…. De astăzi … data … mă angajez să-mi asum responsabilitatea pentru mine și pentru criticul meu interior. Garantez securitatea mea și a criticului meu interior “. Semnătura și data. Imaginar chiar îi poți construi o casă pe malul mării și îl poți plasa acolo )).

De acum încolo, ești stăpânul vieții tale și de fiecare dată când vei începe ceva și criticul tău interior îți va spune să “aștepți”, tu îi vei răspunde “am semnat un contract în care mi-am asumat responsabilitatea pentru ceea ce fac, iar tu ai plecat în vacanță.”

Poți atârna scrisoarea într-un loc vizibil și o poți reciti în mod regulat pentru a intensifica activitatea acestui program. Utilizează aceste cunoștințe și vei reuși în viață și în afaceri.