10 motive pentru care nu ai succes în viață.

Uneori, principalii vinovați de toate problemele – suntem noi înșine.

Cu toții cândva am suferit eșecuri. Și pentru asta există multe motive, dar în majoritatea cazurilor, ele se reduc la un singur lucru: atunci când viața ne oferă oportunități, noi evităm presiunea și dificultățile legate de avansare. E mult mai ușor să acceptăm înfrângerea.

Există 10 motive principale ale eșecului.

1. Ți-e teamă să ieși în evidență

Dacă vrei să obții ceva remarcabil, ceva care te va deosebi de ceilalți, trebuie să înțelegi că ești diferit și să înveți să trăiești cu asta.

Oamenii te vor numi ciudat, nebun, egoist, arogant, iresponsabil, neplăcut, prost, nepoliticos, superficial, nesigur, gras și urât. Ei vor încerca să te “întoarcă la realitate”, să te facă să te comporți ca o persoană “normală”. Probabil oamenii apropiați vor fi cei mai cruzi. Dacă nu vei fi destul de încrezător în ideile și dorințele tale, nu vei  ajunge departe.

2. Îți lipsește perseverența

Cei mai mulți dintre noi renunță prea repede la obiectivul mult dorit. Dar aproape fiecare poveste de succes este, de asemenea, o poveste despre perseverență și luptă. Lucrurile cu adevărat prețioase nu se obține ușor.

3. Îți lipsește modestia

Dar nu confunda modestia cu timiditatea. Mulți oameni, care de abia au realizat ceva, încep să se considere experți în domeniul lor. Modestia – înseamnă conștientizarea faptului că ești departe de a cunoaște totul.

4. Nu poți construi relații cu oamenii

În lumea modernă, abilitatea de a comunica este extrem de importantă. În plus, trebuie să poți să ceri ajutorul. Însă frica, îndoiala sau dimpotrivă, aroganța ne împiedică să comunicăm cu alți oameni și astfel pierdem oportunități valoroase care ar putea să ne schimbe complet viața.

5. Mai degrabă vei argumenta, decât vei urma sfatul cuiva

Dorința de a dovedi că ai dreptate în loc să te perfecționezi – este o modalitate garantată de eșec. Pentru a obține succesul, trebuie să urmezi ciclul în care neapărat există un feedback.

Fă ceva → obține opinia despre rezultate → extrage informații utile din asta → încearcă ceva nou.

6. Te distragi 

Verifici rețelele sociale, apoi căsuța poștală, din nou rețelele sociale, wow un video cool, îl împărtășești pe Facebook, verifici din nou emailul, răspunzi la mesaje, wow, poze cu pisici, le împărtășești și pe acestea, repeți totul de la început.

Te recunoști? Cu siguranță nu este ceva pentru care merită să-ți pierzi timpul.

7. Nu-ți asumi responsabilitatea pentru ceea ce ți se întâmplă

Mereu îți găsești scuze? Astfel nu vei avansa. Pentru a rezolva problemele, preia controlul asupra vieții tale. Dar nu poți face asta, dacă nu-ți asumi responsabilitatea. Prin urmare, dacă nu-ți asumi responsabilitatea, vei eșua.

8. Nu crezi că succesul este posibil

Pentru a învinge, trebuie să crezi în posibilitatea victoriei. Nu este legată de convingerea de sine și nu e ceva supranatural. Ideile subconștiente despre capacitățile tale îți afectează performanța reală.

9. Ești indiferent

Mulți oameni se molipsesc de virusul indiferenței. Nimic nu-i inspiră cu adevărat. Ei ezită să se dedice pe deplin unor afaceri, proiecte sau scopuri. Mulți dintre ei renunță foarte repede. Alții își pierd interesul. Iar alții nici măcar nu au forțe suficiente să înceapă.

Indiferența cronică – este un mecanism viclean de apărare. Aceasta subminează motivația și inspirația necesare pentru a scăpa de ea. Astfel omul intră într-un cerc vicios.

10. În adâncul sufletului crezi că nu meriți ceea ce dorești

Dacă simțim că ceva nu ne aparține, întotdeauna găsim o modalitate de a scăpa de acest lucru.

Dezavantajele și avantajele unei poziții înalte fac unii oameni să se simtă regi, iar alții – mincinoși. Uneori, atunci când ne apropiem de succes, o voce interioară vorbește alimentându-ne fricile și îndoiala, până când distrugem tot ce am realizat.