Un experiment psihologic simplu care te va ajuta să-ți schimbi viața în bine.

Culoarea violet simbolizează înțelepciunea, iar 21 de zile sunt necesare pentru formarea unui obicei.

Adesea întâlnim fraza: “Dacă vrei să-ți schimbați viața în bine, schimbă- ți gândurile”. Nu te mai concentra pe negativism, nu te compara cu cineva, nu bârfi și nu te plânge. Se pare că nu este atât de dificil.

În 2006 Will Bowen a propus o idee simplă – de a purta pe mână o brățară violet, cu scopul de a trăi 21 de zile fără plângeri, bârfe și nemulțumiri. Dacă în această perioadă omul spune sau se gândește la ceva negativ – el va schimba brățara pe cealaltă mână și va începe numărarea zilelor din nou, până când va purta brățara doar pe o singură mână timp de 21 de zile. Viața oamenilor se schimbă, devine de nerecunoscut.

Însuși autorul scrie că a reușit să facă acest lucru doar după 3 luni, iar majoritatea oamenilor ajung la acest rezultat după 5-6 luni. În primele săptămâni, brățara ”se mută” de pe o mână pe alta de 10-20 de ori pe zi, apoi o dată pe zi, iar după câteva luni poate rămâne o săptămână pe o mână. Ideea a fost atât de remarcabilă și eficientă încât a fost susținută de milioane de oameni din întreaga lume.

În acest timp, omul învață să observe mai multe momente pozitive în sine și în jurul său. Mulți oameni scriu că de parcă li s-a luat un voal de pe ochi – se pare că lumea nu este atât de rea și în fiecare zi suntem înconjurați de multe lucruri cu adevărat interesante și pozitive. La început, le cauți și le observi cu greu, însă în timp această alegere devine mai conștientă, iar lumea se transformă, devine de nerecunoscut.