Ce trucuri folosesc mincinoșii? Învață să recunoști minciuna.

Oamenii mint cu gura, dar spun adevărul cu ochii. Aș adăuga – nu numai cu ochii, ci și cu mâinile, cu picioarele și chiar cu nasul. Dacă nu ești dr. Lightman în fustă, atunci nu-ți vei da seama când bărbatul te minte și când este sincer. Dar eu te voi învăța cum să o faci!

În acest articol vei afla care sunt semnele principale ale minciunii și, aplicându-le, vei înțelege că soțul tău nu a fost la o întâlnire de afaceri, iar prietena ta nu crede că rochia ta este superbă așa cum îți spune.

Semnele minciunii

– Mincinosul poate întoarce privirea într-o parte sau dimpotrivă, te poate privi în ochi, cu provocare;

– brusc începe a vorbi mai tare sau pe un ton mai ridicat;

– își acoperă gura cu mâna, involuntar – dar numai copiii fac asta în zilele noastre, restul deja sunt conștienți că acest gest îi trădează.

–  își atinge fața sau corpul cu mâinile, din întâmplare;

– poate căsca brusc;

–  va spune multe detalii inutile, irelevante (astfel creează aparența unei povestiri adevărate);

– un semn clar al minciunii și incertitudinii – omul își trage lobul urechii, rotește brățara, ceasul, țigara sau bricheta;

– la unii oameni minciuna blochează partea superioară a corpului, de parcă ar înțepeni, dispar gesturile și expresiile feței;

–  Asimetria facială, inclusiv zâmbetul strâmb – este un alt semn sigur;

–  Nasul poate deveni roșu sau îl scărpină brusc – apropo, Bill Clinton însuși a confirmat acest semn când a jurat că nu a avut nimic “special” cu Monica;

– Poate vorbi foarte lent, se bâlbâie, alege cu greu cuvintele.

Dar nu te grăbi să tragi concluzii! Dacă iubitul tău s-a întors acasă la ora două noaptea, mirosind a parfum de femeie, dar țese povești că a avut o situație urgentă la muncă, nu te enerva. Și nu împacheta imediat valiza, nu-ți suna mama, nu bea calmante și nu lua în mâini tigaia. Pune-i întrebări, urmărește victima. Și în curând vei înțelege dacă trebuie să iei tigaia sau valiza.:)

Toate aceste semne sunt caracteristice numai acelor oameni care nu sunt predispuși la minciuni frecvente. Dacă bărbatul tău este un guru al marketing-ului sau manager de vânzări, minciunile fac parte din profesia lui. Și ai nevoie de un detector de minciuni.