Bărbatul va încerca să se întoarcă în familie, chiar dacă a plecat pentru totdeauna…

Bărbatul care a părăsit familia, mai devreme sau mai târziu va încerca să se întoarcă. Acest adevăr a fost dovedit și chiar testat științific de către psihologi și specialiști.

Bărbații și femeile depășesc ruptura în mod diferit. În ciuda faptului că inițiatorul divorțului în 80% dintre cazuri este femeia, la început ea suferă cel mai mult. Divorțul întotdeauna este – trădare, distrugerea speranței, pierderea încrederii, teama de viitor și convingerea fermă că viața a ajuns într-un impas. La această etapă multe femei suferă de depresie, se retrag în sine și chiar încearcă să se sinucidă.

După câteva luni, femeia acceptă situația și se adaptează la noua ei viață. Ea privește în jur și își dă seama că totul nu este atât de rău. Pe lângă dezavantajele divorțului, există multe avantaje. Și acum, după un timp, ea, reînnoită, după ce a tras concluzii și a acumulat o experiență neprețuită, începe să-și construiască viața din nou.

La bărbat, totul se întâmplă invers. După divorț, el simte euforie. În sfârșit are libertatea mult așteptată, viața de burlac și lipsa obligațiilor. Într-o anumită măsură, chiar se simte învingător și mândru de sine. Se încep petrecerile cu prietenii, cu fete și băutură.

Dar, odată cu trecerea timpului sărbătoarea eternă devine plictisitoare și el începe să analizeze ce a pierdut și ce a câștigat după divorț. Și se pare că mai mult a pierdut decât a câștigat – o familie iubitoare, sprijinul, o soție care îl înțelegea, încrederea în viitor și bucuria de a fi părinte. În schimb, a dobândit prieteni dubioși, incertitudine, iubite ușuratice și lipsa de speranță.

În acest moment, bărbatul se pierde și nu știe ce să facă în continuare. Noile partenere, de regulă, se dovedesc a fi mai exigente, scandaloase, departe de a fi ideale. Fosta soție se dovedește a fi mai răbdătoare, mai înțeleaptă, înțelegătoare și dragă. Viața pare lipsită de sens.

Această stare apare la bărbați la aproximativ 17 luni de la divorț (așa-numitul “sindrom post-divorț”). În acest moment majoritatea bărbaților încearcă să se întoarcă în familie, să lipsească paharul spart. Dar, de obicei, femeia a depășit șocul, a reușit să se recupereze și să trăiască fericită fără fostul soț. De multe ori, ea are deja un nou partener.

Dacă nu a reușit să se întoarcă în familie, bărbatul își creează o familie nouă pentru a-și umple golul interior, starea de inutilitate și lipsa de speranță. Exact de 17 luni are nevoie bărbatul să-și distrugă viața într-o asemenea măsură încât să se întâmple o reevaluare completă a lucrurilor. Disperarea îl copleșește.

“Ce am făcut? Am rămas singur.” Pentru că în cele din urmă scopul oricărei persoane este – creerea unei familii, grija pentru ceilalți și realizarea faptului că ești util.

A accepta înapoi un astfel de bărbat – este decizia personală a fiecărei femei.