20 de lucruri pe care cuplurile fericite nu le fac niciodată

Nu există o formulă magică a relațiilor perfecte, însă în multe relații fericite pot fi întâlnite câteva modele de comportament. Această listă vă va ajuta să înțelegeți ce faceți greșit în relația voastră.

1. Cuplurile fericite nu se plâng rudelor sau prietenilor de relația lor.

În relație uneori apar probleme, însă acesta nu este un motiv să fie discutate cu alte persoane. Implicând alți oameni în relație, riști să pierzi încrederea partenerului. Te deranjează ceva? Discutați. Nimic nu vă va apropia mai mult decât depășirea obstacolelor împreună.

2. Nu se compară cu alții 

A te compara cu alte persoane este o activitate inutilă, deoarece concluziile în cele din urmă sunt întotdeauna departe de realitate.

3. Partenerii nu se învinuiesc reciproc pentru problemele personale

Nu trebuie să-ți învinuiești partenerul pentru toate necazurile tale, iar apoi să-ți plângi de milă. Dacă nu vezi o cale de ieșire din situația dificilă, cere ajutor.

4. Cuplurile fericite știu să se bucure de viață. 

Viața este plină de urcușuri și coborâșuri. Și eșecurile nu ar trebui să fie o tragedie. Învățați să vă bucurați de viață. Chiar și atunci când e grea găsiți părțile luminoase. Petreceți mai mult timp împreună și râdeți de voi.

5. Nu critică

Criticându-ți partenerul doar creezi o fisură în relație, care de-a lungul timpului o poate distruge complet. Încearcă să găsești modalități mai puțin ofensatoare de a trece peste obiceiurile enervante.

6. Nu ignoră partea financiară a relației

Problemele financiare pot distruge chiar și cea mai puternică relație. Discutați obiectivele financiare și luați împreună decizii privind cheltuielile.

7. Nu încearcă să citească gândurile partenerului.

Cheia relațiilor fericite este comunicarea. Cu cât aveți mai multă încredere reciprocă, cu atât mai bine înțelegi nevoile partenerului. Dar asta nu înseamnă că ai dreptul să iei toate deciziile în locul lui.

8. Nu încep o conversație în momentul nepotrivit.

Pentru a începe o conversație în momentul potrivit, întreabă-ți partenerul: “Trebuie să vorbesc cu tine, acum ești disponibil?”

9. Nu se concentrează pe rolul lor în relații

Cuplurile fericite nu sunt obsedate de regulile impuse de societate. Atunci când este necesar, partenerii vor îndeplini acele sarcini care sunt în afara rolurilor lor.

10. Nu sunt setați negativ.

Nu face presiune asupra partenerului: el nu este obligat să facă întotdeauna ce vrei tu. Susține-l. Motivează-l să-și atingă mai ușor obiectivele. Negativitatea și plângerile nu vor face cuplul vostru mai fericit.

11. Nu urmează sfaturi din filmele romantice.

Și cu atât mai mult nu-și compară viața cu ceea ce se întâmplă pe ecran. Fără îndoială cuplurile de la Hollywood arată bine, însă relațiile fericite nu arată ca o imagine din revistele glossy.

12. Nu se grăbesc

Cuplurile fericite nu se grăbesc la un nou nivel al relației. Fiecare vrea să ajungă rapid la finalul fericit al poveștii, dar crede-mă, călătoria este mult mai interesantă.

13. Nu așteaptă că relația le va rezolva toate problemele

Nimeni nu-ți poate schimba într-o clipă viața în bine. Doar tu trebuie să faci asta. Rezolvă-ți problemele, nu le aduce în relație.

14. Nu așteaptă că viața de cuplu este ușoară.

Viața de cuplu nu este ușoară. Percepeți problemele ca oportunități de creștere și consolidare a relației. Pentru a fi împreună, trebuie să depuneți eforturi.

15. Nu se îndoiesc

Pentru a te simți fericit lângă celălalt, trebuie să înveți să ai încredere. O relație fericită este atunci când ai încredere în partenerul tău, iar el are încredere în tine.

16. Nu au secrete unul față de celălalt

Încrederea este un lucru destul de delicat și fragil care poate fi pierdută foarte ușor. Minciunile și secretele doar distrug relația.

17. Partenerii se acceptă așa cum sunt

În relație nu există loc pentru dorința de a schimba cealaltă persoană. Dacă nu poți fi acceptată așa cum ești, nu vei fi fericită.

18. Partenerii nu trăiesc în trecut

Trecutul nu poate fi schimbat. Acceptați acest fapt și mergeți înainte. Ambii priviți în viitor și nu vă amintiți ceea ce a fost.

19. Nu se concentrează pe defectele partenerului.

Gândește-te la calitățile pozitive, iar toate defectele ți se vor părea nesemnificative. Când vezi binele în oameni, îl găsești și în tine.

20. Nu așteaptă nimic în schimb. 

Pentru a menține o relație fericită, trebuie să poți oferi, fără a cere ceva
în schimb. Fă ceva special pentru partenerul tău pentru ca el să se simtă fericit.