Studiu: Mișcarea ochilor poate spune dacă te place sau nu.

Oamenii de știință afirmă că mișcarea ochilor poate spune ce fel de relație ne dorim: de prietenie sau romantică.

Un studiu realizat la Wellesley College și la Universitatea din Kansas, a arătat rezultate interesante. Mișcarea ochilor unei persoane diferă în funcție de cum se uită la cealaltă persoană: ca la un potențial partener sau ca la un prieten.

Oamenii de știință au analizat mișcările ochilor a 105 elevi (bărbați și femei) cu orientare s*xuală tradițională. Tuturor le-au fost prezentate fotografii ale unor persoane străine. Fiecare dintre subiecți trebuia să răspundă dacă și-ar dori cu oamenii din fotografie o relație de prietenie sau o relație romantică.

S-a dovedit că bărbații, de regulă, se uită cel mai des la pieptul, talia și șoldurile femeii. Și nu contează dacă vor să se întâlnească cu ea sau doar să fie prieteni. Dacă bărbatul voia o relație romantică, el privea mai îndelungat fața femeii.

În cazul în care femeia vede bărbatul ca pe un potențial partener, atunci privirea ei este îndreptată spre pieptul sau fața lui.

Atât bărbații, cât și femeile care doreau doar o relație platonică, atunci, cel mai des se uitau la picioarele și tălpile altei persoane.