Avantajele și dezavantajele unei căsătorii târzii. Oare merită să încerci?

Niciodată nu este prea târziu să-ți creezi o familie. De aceea, vârsta de 40 de ani nu este un motiv să rămâi singur/singură. Desigur, dezamăgirile din trecut pot influența crearea unei noi relații. Dar să vedem avantajele și dezavantajele unei căsnicii târzii.

Avantajele

Dacă femeia sau bărbatul până la 40 de ani nu a avut o familie, această căsătorie în sfârșit va liniști rudele, prietenii și colegii.

La vârsta matură, oamenii se căsătoresc conștient. Ei știu exact ce așteaptă de la partener și nu-și fac iluzii. Persoanele mature mai ușor fac compromisuri, cedează, tolerează neajunsurile altor persoane. Iar acest lucru va contribui la evitarea multor situații de conflict.

Potrivit statisticilor, căsătoriile create după 30 de ani se destramă mai rar. În astfel de familii, oamenii rareori se ceartă sau se enervează din cauza unor lucruri mici. Soții se respectă mai mult.

Adesea, oamenii decid să-și construiască o familie după 40 de ani pentru a se dedica mai mult carierei. Și când deja au o bază materială – un apartament, o mașină, o poziție în societate, ei se gândesc și la căsătorie, la copii. Astfel, stabilitatea materială îi ajută să se bucure pe deplin de viața de familie, fără să se distragă pe altceva.

Dezavantajele

Devine extrem de dificil să-ți găsești un partener potrivit. Foarte puțini oameni după 40 de ani duc un stil de viață activ. De obicei, ei sunt înconjurați numai de prieteni foarte apropiați, de familie și colegii de muncă.

– Caracterul format. La această vârstă, este dificil să schimbi ceva în tine, să te adaptezi după cineva. Dacă oamenii nu au mai fost căsătoriți înainte – le va fi dificil să mențină un buget comun, să ia decizii împreună. Ei s-au obișnuit să trăiască singuri și să se bazeze numai pe sine.

– Diferența de vârstă mare între părinți și viitorii copii. 

– Neînțelegeri cu copiii partenerului din prima căsătorie. Majoritatea persoanelor după 40 de ani au deja copii mari. Este posibil ca aceștia să nu accepte noul soț al mamei sau noua soție a tatălui.

Dacă nu ați creat o familie până la 40 de ani, nu disperați, aveți toate șansele să o faceți. Oamenii la această vârstă rămân atrăgători, sunt inteligenți, au propria viziune asupra vieții. De aceea, nu ezitați să vă extinde-ți cercul social, să întâlniți oameni noi și neapărat veți întâlni persoana potrivită.