Antidepresive naturale: 10 alimente pentru ca sa ai mereu o dispoziție bună.

Cercetătorii mexicani au identificat mai mult de 1700 de substanțe chimice în produse, compoziția cărora este similară cu cea a antidepresivelor. Vă spunem ce să mâncați pentru a reduce riscul apariției depresiei și a atenua simptomele acesteia.

BANANELE

În aceste fructe se conține mult triptofan: acest aminoacid formează serotonina – hormonul fericiri. Unele studii arată că triptofanul contribuie la combaterea alcoolismului – un însoțitor frecvent al depresiei. Iar vitaminele grupei B, care, de asemenea, se conțin în banane, îl ajută să se asimileze.

CAFEAUA

Această băutură stimulează producția de dopamină – hormonul responsabil pentru sentimentul plăcerii. În plus, cafeaua accelerează circulația sângelui, crește atenția și reduce oboseala. Însă medicii recomandă să bem nu mai mult de 2 căni pe zi. În caz contrar, putem obține efectul opus: insomnie și oboseală.

ARDEIUL

Studiul la care au participat 80 de mii de oameni, a arătat: 7 porții de legume sau fructe pe zi luptă cu depresia. În special, sunt benefice legumele colorate: ardeii, vinetele, dovleceii, sfecla, morcovul.

PEȘTELE 

Omega-3 care se conține în pește, luptă împotriva depresiei, îmbunătățește activitatea creierului și reduce riscul bolilor cardiovasculare. Magneziul reduce anxietatea, insomnia și iritabilitatea. Iar vitamina B12 facilitează absorbția triptofanului.

IAURTUL

Ultimele studii arată că starea de spirit depinde foarte mult de activitatea intestinului. Oamenii de știință danezi consideră că un pahar de iaurt poate îmbunătăți activitatea sa – și, în același timp și starea de spirit.

CIOCOLATA NEAGRĂ

Cercetătorii de la Harvard au descoperit că flavonoidele din cacao relaxează pereții vaselor sanguine și reduc tensiunea arterială. Iar magneziul din ciocolată ajută triptofanul să ajungă la creier și să înceapă sinteza serotoninei. Medicii recomandă să nu mâncăm mai mult de 50 g de ciocolată neagră pe zi.

VERDEAȚA PROASPĂTĂ

Oamenii de știință din Marea Britanie au descoperit ca lipsa acidului folic ne afectează starea de spirit. Și pentru a obține 20% din necesarul lui zilnic, trebuie să mâncăm doar 4 tulpini de sparanghel. De asemenea, această substanță se găsește în frunzele de salată, spanac, pătrunjel, mărar și broccoli.

MOZZARELLA

În acest produs, de asemenea, există o cantitate mare de triptofan. Brânzeturile proaspete conțin spermidină – această substanță protejează celulele de îmbătrânire. Medicii recomandă să mâncăm aproximativ 55 g de mozzarella pe zi.

CEAIUL NEGRU

Băutura este bogată în L-Theanină care ajută la transmiterea impulsurilor nervoase către celulele creierului, îmbunătățește capacitatea de muncă și starea de spirit. Oamenii de știință recomandă să bem 2 cești de ceai negru sau 5 cești de ceai verde pe zi.

ALGELE

Algele conțin multe vitamine ale grupei B, utile pentru asimilarea “hormonului  bucuriei” și adrenalinei. Deficiența lor poate provoca oboseală cronică și stare de spirit proastă.