Psiholog: 10 Sfaturi pentru ca să vinzi ușor pe un site de anunțuri

Ați încercat să vindeți ceva pe site-urile de anunțuri, însă clienții nu se grăbesc să cumpere? Aflați cele 10 secrete ale persoanelor care reușesc să-și vândă produsele.

1. Ei indică măsurările exacte.

Specificați în anunț dimensiunea exactă a produsului pe care îl vindeți. Pentru mobilier, acestea vor fi dimensiunile, pentru haine, mărimea, lungimea și lățimea, pentru încălțăminte, lungimea tălpii și înălțimea tocului. Acest lucru va permite potențialului cumpărător să ia o decizie de cumpărare fără a clarifica detaliile.

2. Ei fac o descriere detaliată

Descrieți produsul în detaliu, fără a uita de defecte. Discutați despre produs fără rezerve și veți inspira încredere.

3. Ei indică prețuri rezonabile. 

Evaluați produsul real, în caz contrar, anunțul va sta luni întregi. Fiți pregătiți să negociați și să cedați din preț. În cele din urmă, câștigul material nu este întotdeauna cel mai important: uneori este mai important să “scapi de dezordine” decât să câștigi.

4. Ei numesc motivul vânzării

Cumpărătorul vrea să știe de ce vindeți produsul. Explicați: “Vând mai ieftin deoarece copilul a crescut ( are un defect, trebuie să eliberez spațiul, mă mut etc.)”.

5. Ei fac fotografii de înaltă calitate.

În primul rând, asigurați-vă că faceți o fotografie reală a produselor. Nu vă limitați la publicitatea imaginilor de pe Internet, chiar dacă este exact același produs. În al doilea rând, fotografia trebuie făcută cât mai bine posibil: fără umbre, strălucire, la lumina zilei, care transmite culoarea reală a produsului.

6. Ei aleg un fundal frumos.

Acordați atenție fundalului pe care faceți fotografia. Îndepărtați tot ce atrage involuntar privirea. Dacă obiectul este mic, puteți face fotografia pe fundalul unei foi albe. Încălțămintea poate fi fotografiată pe fundalul unei foi de desen sau utilizați ca fundal o bucată de tapet rămasă după reparație.

7. Ei plasează anunțul pe diferite site-uri.

Nu vă limitați la un singur sait. Vorbiți despre produs oriunde: pe alte site-uri, pe pagina personală în rețelele sociale, în grupuri.

8. Ei indică sectorul

Mulți cumpărători vor acorda atenție produsului dvs. dacă vor vedea că trebuie să meargă numai 100 de metri de la casa sau biroul lor.

9. Ei fac poze cu numărul de serie al produsului.

Dacă vindeți electronice sau aparate scumpe scrieți sau fotografiați numărul de serie unic. Acest lucru este necesar pentru a preveni frauda, dacă un cumpărător nemulțumit va dori să-ți întoarcă același model, dar cu defecte, cerând returnarea banilor.

10. Ei sunt atenți cu ofertele de a transfera banii pe card.

Cumpărătorul vrea să transfere plata pe cardul bancar? Nu indicați nimic suplimentar, doar numărul contului. În mod ideal, ar trebui să aveți un card separat pentru astfel de intrări.

Se observă că lucrurile se vând exact atunci când aveți cel mai mult nevoie de bani suplimentari. Iar bucuria cuiva că a cumpărat ceva util, va fi o recompensă suplimentară!