5 Lucruri pe care trebuie să le cunoști despre bărbați, dacă îți dorești o relație pe termen lung

Simpatia reciprocă – este doar jumătate din succes, când vorbim despre o relație serioasă pe termen lung. Iată ce trebuie să știi despre bărbat, pentru ca el să nu fugă după câteva întâlniri.

1. Bărbatul nu-ți citește gândurile

Chiar dacă aveți interese comune și există simpatie reciprocă – percepeți aceleași lucruri în mod diferit. Pentru tine, s*xul este începutul unui relații serioase, pentru el o modalitate de a petrece timpul bine (sau invers).

Înainte de a te supăra pe comportamentul său și de a trage concluzii, asigură-te că bărbatul înțelege exact ce așteptări ai de la el. Nu ezita să-i spui direct despre priorități, desigur, fără presiune și ultimatumuri. Niciodată nu te gândi în locul lui: intuiția este un lucru bun, dar nu va înlocui comunicarea sănătoasă. Cel mai simplu mod de a obține ceea ce ai nevoie de la bărbat, este să-i spui direct.

2. Și bărbații au emoții

Ca și tine, bărbatul poate avea zile și dispoziție proastă, îndoieli și frici. În relație, este important să înveți să citești aceste stări. Dezvoltă-ți empatia, ea te va ajuta să construiești înțelegerea în cuplu. Este important să-ți amintești de sentimentele lui și atunci când vă certați. Fii corectă în exprimare, nu-l învinui, ci vorbește despre ceea ce simți: Nu-i spune: “nu-mi acorzi atenție”, ci “nu-mi ajunge atenția ta”.

3. Câteva întâlniri nu-l obligă la nimic

La începutul comunicării, este important să te poți relaxa. Încearcă să nu-ți faci iluzii și să inventezi numele copiilor voștri încă de la prima întâlnire. Acest lucru te va ajuta să eviți dezamăgirea și să te bucuri de moment. În plus, așteptările mari te provoacă să-i impui bărbatului diferite obligații, iar acest lucru întotdeauna sperie. Relațiile ar trebui să înceapă cu ușurință, nu cu reclamații.

4. Bărbatul are nevoie de spațiu personal.

Nu contează cât de apropiați sunteți, acesta nu este un motiv să-i încalci limitele personale. Unde sunt acestea ar trebui să afli în procesul de comunicare. Fii atentă la semnale: cum reacționează la întrebările tale și ce subiecte de discuție nu-i plac.

Când bărbatul îți spune direct că vrea să fie singur, oferă-i acest spațiu. Fiecare om are diferite nevoi de comunicare. Dacă partenerul îți pare prea închis și îți provoacă neîncredere, discutați despre asta, dar nu încerca să pătrunzi în toate zonele vieții lui.

5. Femeile lipsite de caracter nu sunt interesante 

De multe ori femeile își pierd personalitatea, încercând să-i facă pe plac partenerului. Comunicarea sănătoasă și respectuoasă se formează la începutul relației, de aceea să nu fii surprinsă că bărbatul te ignoră, dacă până la asta mereu te adaptai și îți neglijai interesele.

Bărbatul se poate îndrăgosti de exterior, însă va construi o relație serioasă pe termen lung doar cu o femeie cu personalitate. Ai grijă de tine. Dezvoltă-te și nu-ți construi întreaga viață în jurul partenerului.