5 Fapte Interesante despre modul în care GENELE ne influențează caracterul și soarta.

Genetica – este o direcție relativ tânără și puțin studiată, în ciuda faptului că oamenii de știință au reușit să facă multe descoperiri privind sănătatea umană. Știm cu toții că omul moștenește de la părinți și rude chiar și prin generații – aspectul, trăsăturile de caracter, abilitățile și alte lucruri uimitoare. De exemplu, genele de fericire sau de lene.

În acest articol vă împărtășim câteva fapte interesante care vă vor permite să priviți lumea fascinantă a geneticii dintr-un alt unghi.

1. Frica și experiența de viață negativă

Experții consideră că experiența de viață negativă poate fi moștenită. Există două studii renumite în acest domeniu, realizate de oamenii de știință de la Universitatea din Atlanta și colegii lor de la Școala Medicală a Universității Emory. La fiecare dintre aceste studii au participat șoareci de laborator, cărora li s-a insuflat frica față de mirosul de acetofenonă. Această frică s-a transmis și urmașilor, chiar dacă unii dintre ei au fost concepuți artificial.

2. Lenea

Majoritatea dintre noi percep lenea ca fiind un viciu. Desigur, toți avem nevoie de odihnă, însă opinia societății este oarecum categorică în legătură cu faptul că omul poate primi plăcere stând ore în șir pe canapea. Studiile recente au arătat că acest comportament nu este rezultatul educației proaste, ci mai degrabă se datorează unui anumit set de gene.

3. Inteligența

Capacitățile mentale – sunt un alt domeniu al dezvoltării umane, în multe aspecte reglementate de genetică. Dacă în corpul omului este prezentă gena KL-VS, care stimulează sinteza proteinei “cloto” detectată de oamenii de știință de la Universitatea din California, atunci nivelul său IQ depășește în mod semnificativ media.

4. Optimismul și pesimismul

Se pare că poziția noastră de viață, adică atitudinea pozitivă sau negativă, este programată genetic. Oamenii de știință de la Universitatea din Michigan au găsit legătură între concentrația neuropeptidelor Y în țesutul cerebral – cu cât cantitatea lor este mai mare, cu atât mai pozitiv percepem ceea ce se întâmplă.

5. Oamenii cu ochi albaștri pot fi considerați rude.

Toate nuanțele de albastru ale irisului sunt rezultatul mutației genei HERC2, în urma căreia a scăzut producerea melaninei. Se crede că ea a apărut în Orientul Mijlociu cu aproximativ 6-10 mii de ani în urmă și s-a răspândit prin moștenire. De aceea, există opinia că toți oamenii cu ochi albaștri, într-o oarecare măsură sunt rude.