4 Sfaturi Utile care te vor ajuta să-ți dezvolți Simțul Umorului

Oamenii cu simțul umorului dezvoltat sunt cu câțiva pași mai aproape de fericire decât ceilalți. Pentru că ei și problemele vieții le întâlnesc cu zâmbet pe față.

În cele mai multe cazuri, acest dar minunat este o caracteristică înnăscută. Și foarte mulți oameni cărora le lipsește caută răspuns la întrebarea: cum să-și dezvolte simțul umorului? Sarcina este realizabilă, însă veți avea nevoie de timp și răbdare pentru a o realiza.

1. Cartea – este sursa râsului

Oamenii de știință au demonstrat că persoanele care au un IQ ridicat, care au citit multe cărți în viața lor – au simțul umorului mai bine dezvoltat.

Prin urmare, regula nr. 1 spune: ”Citește cât mai mult!”. Există multe cărți care sunt saturate cu umor subtil și ele pot fi ghiduri reale în lumea râsului.

2. Autoironia

Nu-ți fie teamă de ironie. Pentru că ea poate fi mai amuzantă decât orice glumă înțeleaptă. Există exerciții speciale cu ajutorul cărora poți învăța să glumești. Dacă te antrenezi cel puțin o oră pe zi, foarte curând vei simți un val de umor în organism. Voi enumera două tehnici:

– „Asocierile“ – Uită-te la coafura șefului/șefei tale. Pe o foaie de hârtie scrie cum arată. În funcție de situație, acesta poate fi “o poiană pleșuvă” sau “trei pene care ies din fundul găinii” etc. Dar fii foarte atent ca această foaie să nu ajungă în mâinile celui pe seama căruia te antrenezi – în caz contrar trebuie să răspunzi pentru cuvintele tale.

„Nebunie totală“  – ia orice literă din alfabet și alcătuiește propoziții din cuvinte care încep doar cu această literă. Astfel de propoziții pot fi absurde, lipsite de sens, însă ele sunt unul dintre răspunsurile la întrebarea “Cum să-ți dezvolți inteligența și creativitatea vorbirii.”

3. Bancurile sunt cheia succesului

Învață bancuri, dezvoltă-ți abilitățile actoricești și găsește situația potrivită pentru a-ți arăta talentul!

4. Glumește întotdeauna, glumește oriunde.

– vizionează emisiunile umoristice și comediile bune. Acesta este deja un pas mare de a învăța să faci glume de calitate.

– încearcă să răspunzi glumei cu glumă. O persoană inteligentă este o persoană curajoasă și, dacă cineva face glume pe seama ta, iar tu rămâi tăcut, aceasta nu este cea mai bună modalitate de a învăța să glumești.

– caută lucrurile amuzante în jur (de exemplu, mie zilele astea mi-a atras atenția cârciuma ”Trei purceluși”).

– discută cu oameni care știu cum să devină glumeți.

Știind cum să-ți dezvolți simțul umorului, poți obține multe în viață. Statisticile arată că oamenii veseli își pot crea mai ușor o familie, pot construi o carieră, își pot găsi mai ușor prieteni, un loc în viață. Urmați aceste sfaturi și țineți minte: ”Râde bine cel care râde fără consecințe.”