Ești geloasă pe soțul tău? Iată cum poți depăși acest sentiment distructiv!

“Cum să nu fiu geloasă, dacă în jurul lui există atâta ispită?” – această întrebare, probabil cel puțin o dată în viață și-a pus-o fiecare femeie, care este într-o relație. Uneori nici nu ne dăm seama cum gelozia se transformă în paranoia și ne afectează negativ relația. Gelozia nefondată este capabilă să distrugă soarta omului și să-l facă profund nefericit. În majoritatea cazurilor problema e doar în mintea noastră și doar noi decidem dacă luptăm sau trăim cu ea în continuare.

Aceste sfaturi simple, dar eficiente pe care le utilizează psihologia pentru a rezolva astfel de situații, te vor ajuta să depășești sentimentul distructiv de gelozie față de soț.

1.Nu omorî personalitatea partenerului

Soțul tău este o personalitate cu nevoile, calitățile și defectele sale. Nu încerca să-l izolezi de lumea exterioară și să fii geloasă pe trecut, oricare ar fi el. Acest om te-a ales și asta înseamnă ceva. Nu trebuie să fii geloasă pe colegii cu care muncește sau pe fosta soție, cu care relația nu a funcționat – este absurd. Permite-i să aibă spațiu liber, pe care îl poate umple cu oamenii lui apropiați.

2. Gelozia neîntemeiată nu duce la bine.

Din păcate, există oameni în care este prezentă gelozia patologică și ei văd trădarea în orice, ei singuri inventează motive, cerându-i partenerului explicații, pe care acesta nu i le poate oferi.

Gelozia patologică poate fi depășită doar cu ajutorul încrederii, care trebuie să existe în fiecare cuplu. Ai încredere în partenerul tău, spune-i despre preocupările tale și pune accent pe acele gesturi care te fac geloasă.

3. Luptă cu gândurile rele

Să-ți depășești gândurile negative care ți s-au strecurat în minte nu este atât de ușor, mai ales dacă există motive. Dar gelozia neîntemeiată nu ar trebui să-ți afecteze relația. Trebuie să lupți cu ea aducând pozitivism în viața și în mintea ta. Încearcă să nu te gândești la rău, învață să elimini gândurile negative, înlocuindu-le cu cele pozitive. Gândește-te că bărbatul tău te iubește, dacă din mulțimea de femei te-a ales pe tine. Astfel, te setezi să gândești pozitiv.

4. Nu-i aminti despre trecut

O greșeală tipică pe care o fac multe femei. Un subiect inofensiv poate provoca apariția geloziei. Să fii geloasă pe partener din cauza fostei iubite sau fostei soții – este absurd, în special dacă tu ai deschis acest subiect. Pentru bărbat amintirile provocate ar putea să nu aibă valoare, însă ție cu siguranță îți vor aduce disconfort, pentru că te vei compara cu fostele. Ține minte, bărbatul te-a ales, deci se simte bine cu tine.

5. Nu fi geloasă pe munca lui.

Multe femei sunt geloase nu numai pe fostele partenere, ci și pe munca bărbatului. Pentru a depăși gelozia de acest gen, este suficient să conștientizezi faptul că bărbatul depune eforturi pentru tine, pentru a-ți asigura o viață decentă. Nu trebuie să fii geloasă pe munca lui, ar fi fost mult mai rău dacă el nu s-ar gândi cum să-și întrețină familia.

6. Permite-i bărbatului să comunice cu cine vrea el, nu cu cine vrei tu.

Cu siguranță ai un prieten din copilărie cu care îți împărtășești problemele și îi ceri sfatul. Nu este exclus faptul că și partenerul tău are o asemenea prietenă cu care comunică. Gelozia în acest caz trebuie depășită.

Dacă poți accepta situația, accept-o.

Să învingi sentimentul de gelozie uneori este dificil, mai ales dacă a existat trădarea. Dar dacă accepți situația, nu-i reaminti mereu ceea ce a făcut, nu merită să fii geloasă pe trecut.