10 lucruri pe care nu merită să le tolerezi. Scapă de ceea ce te irită și te epuizează!

În viața noastră, există o mulțime de lucruri pe care suntem nevoiți să le suportăm. Uneori, realizând câte lucruri trecem cu vederea sau le evităm, înțelegem că viața ar putea fi mai bună, dacă scăpăm de ceea ce ne irită sau ne epuizează.

1.Negativismul care vine de la alții

Există mulți oameni în jurul nostru care, din diferite motive, nu au cele mai frumoase sentimente față de noi. Sarcina ta este de a nu le permite acestor oameni să se apropie de tine și în niciun caz să tolerezi negativismul pe care îl varsă asupra ta.

2. Relațiile obositoare

În preajma ta sunt oameni plângăcioși, pesimiști, egoiști, agresori și alții care îți lasă un gust amar? Probabil acum e momentul potrivit să-i lași în trecut. Poți argumenta că ai motivele tale să păstrezi legătura cu astfel de personalități. Dar oare aceste motive justifică emoțiile negative pe care le-ai primit? Puțin probabil.

3. Minciuna

Când oamenii spun că minciuna e un lucru rău, vreau să adaug: mai rău e atunci când te minți singur. Trăind în contradicție cu sentimentele și gândurile tale, îți faci rău în primul rând ție. Fii cinstit cu tine însuți și trăiește așa cum îți dorești.

4. Drumul lung spre muncă

Dacă acest drum îți ia câteva ore și doar îți adaugă stres – gândește-te, poate e momentul potrivit să-ți schimbi locul de muncă. Timpul este o resursă prea valoroasă pentru a o pierde inutil.

5. Munca pe care n-o iubești.

Petreci la muncă aproximativ jumătate din viața ta. De aceea, gândește-te cum te afectează munca pe care nu o iubești: cum îți schimbă starea emoțională, îți înrăutățește sănătatea și apar dezacordurile în relație. Imaginează-ți, câte oportunități de a face lucruri cu adevărat interesante ai pierdut deja.

6. Lipsa odihnei

Dacă muncești fără să te odihnești, atunci trăiești o viață dezechilibrată, chiar dacă această activitate îți aduce plăcere. Pentru a trăi o viață plină, trebuie să știi să te relaxezi, să te distrezi. La sfârșit de săptămână du-te la cinema, într-o călătorie scurtă sau într-o excursie. Asta te va ajuta să scapi de stres și să-ți diversifici timpul liber.

7. Lucrurile inutile

Oamenii adesea acumulează lucruri de care nu mai au nevoie. Toate acestea – sunt banii, forțele și timpul tău cheltuit. Nu acumula gunoiul – fă loc pentru lucrurile noi sau pur și simplu fă-ți locuința mai spațioasă și confortabilă.

8. Stilul de viață nesănătos

Dacă ești supraponderal, fumezi, te alimentezi prost, consumi alcool și toate astea treptat te deranjează – atunci scapă de aceste obiceiuri. Un stil de viață nesănătos – inevitabil duce la înrăutățirea sănătății, care îți poate distruge toate planurile. Ai grijă de corpul tău.

9. Problemele financiare

Problemele financiare aduc cu sine alte probleme: stres, sănătate precară, pierderea motivației etc. Oricare ar fi dificultățile cu banii, trebuie să încetezi “să fii mulțumit cu ceea ce ai” și să faci ceva care te va scoate din sărăcie. Planificarea bugetului, un job suplimentar, orice care te-ar ajuta să-ți mărești conținutul portofelului sau să găsești modalități rezonabile de a economisi bani.

10. Lenea

Lenea, cu siguranță este cea mai populară scuză. Probabil, cunoști sentimentul când îți dorești ceva, dar nu vrei să faci nimic pentru asta? Nu fi de acord atât de ușor cu tine. Fă un efort, depășește-ți lenea – și vei reuși totul.