7 lecții de viață pe care le-am însușit până la vârsta de 30 de ani. Îți pot fi utile și ție!

Perioada de la 20 la 30 de ani este foarte importantă. În acest moment, punem baza vieții de adult. Lauren Mandel ne împărtășește povestea ei personală, ce concluzii de viață a făcut în această perioadă. Poate îți vor fi utile și ție.

În curând împlinesc 30 de ani și simt că sunt pregătită să pășesc în următorul deceniu datorită acestor lecții:

1. Nu este nevoie să accepți totul

La 20 de ani, mereu suntem invitați la petreceri, evenimente sportive, mese de sărbătoare etc. Dacă mergi la toate, riști să te epuizezi emoțional și fizic. Anterior acceptam toate invitațiile fără ezitate. Acum pot să refuz cu încredere lucrurile și evenimentele de care nu am nevoie.

2. Cariera necesită timp

Anterior obișnuiam să mă supăr dacă nu obțineam imediat recunoștința. Pe scara profesională avansam lent, eram lăudată puțin și rar. Lecția principală pe care am învățat-o în domeniul profesional – să fiu răbdătoare. Mi-am dat seama că nu merită să te superi din cauza criticilor, doar trebuie să aplici instrucțiunile superiorilor și altor mentori și să-ți urmezi liniștit calea.

3. Nu toți prietenii vor rămâne alături de tine.

Prietenele apropiate pentru mine sunt ca și membrii familiei. Înainte credeam că toate prieteniile vor trece testului timpului. Dar s-a dovedit că nu este singurul obstacol. Pierderea prieteniei îmi amintește cât de importanți sunt oamenii care au rămas lângă mine.

4. Succesul cuiva nu înseamnă eșecul meu

În tinerețe întotdeauna concurăm cu alții și alergăm după succes. Adesea mă simțeam mai puțin realizată și de succes atunci când urmăream rețele sociale. Recent, oamenii de știință au descoperit rețelele sociale au un efect negativ asupra bunăstării noastre emoționale.

Am avut nevoie de aproape 10 ani să înțeleg: oamenii arată doar ceea ce vor să arate. În Instagram oamenii rareori scriu despre despărțirile grele, eșecurile la locul de muncă și alte dificultăți personale. Acum, sunt mai sceptică față de tot ce se publică pe rețelele sociale.

5. Banii cheltuiți nechibzuit nu-mi aduc bucurie.

Întotdeauna credeam că achiziționarea unei rochii noi sau a unei perechi de pantofi frumoși este o ocupație utilă, care merită și timpul, și banii. Ieșeam din magazin cu pungile pline și mă simțeam fericită. Dar cât timp dura această fericire? Foarte puțin.

Cheltuielile nechibzuite m-au ajutat să înțeleg cât de important este să ne planificăm în mod corespunzător bugetul. Am învățat să-mi stabilesc prioritățile și să cheltui bani doar pentru ceea ce-mi aduce bucurie pe termen lung.

6. Nu-i poți mulțumiți pe toți 

Într-o zi m-am întrebat: Îmi plac toți oamenii pe care îi cunosc? Și nu am putut răspunde “da”. Atunci de ce aștept acest lucru de la alții? Dar mă bucur că am făcut această descoperire aproape de 30 de ani. Naivitatea la vârsta de 20 de ani mi-a permis să cunosc oameni cu care acum nu aș petrece timpul. Aceste întâlniri m-au ajutat să înțeleg cât de important este să te înconjuri cu oameni asemănători.

7. În viață te poți baza doar pe tine.

Până acum – este cea mai importantă lecție din viața mea. Nimeni nu va face nimic în locul tău. Atât în ​​carieră, cât și în viața personală, rezultatele depind de modul în care noi înșine ne apărăm interesele. Am aflat că în astfel de conversații tonul vocii și limbajul corpului sunt importante, trebuie să vorbești direct și să nu fii nepoliticoasă. Mă bucur că am învățat acest lucru, deși timp de 10 ani m-am bazat prea mult pe ceilalți.

Principalul lucru pe care l-am învățat: niciodată nu voi avea toate răspunsurile. Sunt mulțumită de micile descoperiri, iar dezvoltarea profesională și personală nu se oprește la treizeci de ani. Sunt pregătită pentru noul deceniu în care mă așteaptă multe lecții.