Și totuși bărbații sunt de pe Marte: 5 Particularități ale Psihologiei Masculine

Știm cu toții că bărbații și femeile au o viziune diferită asupra lumii. Pentru a înțelege psihologia ambelor părți, trebuie să-i examinăm pe fiecare în parte și apoi să tragem concluzii. Astăzi ne vom opri mai detaliat la psihologia bărbaților și vom examina particularitățile lor specifice.

1. Psihicul stabil

La bărbați, psihicul este mult mai stabil decât la femei, întrucât ei sunt mai puțin emoționali și, prin urmare, nu-și pierd timpul pe nervi. Asta le permite să se concentreze pe realizarea obiectivelor, fără să se distragă pe prostii. Din punct de vedere emoțional, femeile sunt mult mai slabe, din moment ce frustrarea și incertitudinea le ia multă energie. Cu toate acestea, dacă vorbim despre componenta energetică, femeile au un avantaj semnificativ.

2. Tăcerea

O trăsătură specifică bărbaților, pe care femeile o acceptă cu greu. Însă exact așa bărbații fac față dificultăților și conflictelor apărute. De regulă, dacă bărbatul tace, el se gândește cum să rezolve problema. În astfel de momente, femeia ar fi mai bine să nu intervină.

3. Comunicarea

Exact aici apare o prăpastie imensă între bărbați și femei, pentru că fiecare parte percepe comunicarea în mod diferit. Pentru doamne, este mai degrabă o oportunitate de a se descărca emoțional, a arunca tot ce s-a acumulat.

Pentru bărbați – este cel mai obișnuit schimb de informații, motiv pentru care comunicarea ar trebui să fie simplă și deschisă. De aici neînțelegerea subtextelor ascunse, bărbații nu pot citi printre rânduri. Mult mai simplu ar fi să le spui direct.

4. Emoțiile

După cum arată numeroase studii, discursul femeilor este destul de rapid, spre deosebire de cel calm al bărbaților. De aceea, majoritatea informațiilor spuse de femei, bărbații practic nu le asimilează. În plus, sunt complicate epitetele, subtextele ascunse pe care bărbații pur și simplu nu le pot citi și înțelege.

5. Percepția

Așa cum am menționat mai devreme, viziunea asupra lui este diferită, motiv pentru care ei se pot uita la aceeași situație în moduri diferite. Bărbații, de exemplu, preferă sa analizeze situația în întregime, iar femeile analizează totul în detaliu, luând în considerare fiecare pas individual.

Dacă doriți să înțelegeți mai bine subiectul psihologiei bărbaților și femeilor, vă recomandăm cartea autorului John Gray,Bărbații sunt de pe Marte, femeile de pe Venus”.