Iată 8 Exerciții Simple care te vor ajuta să te calmezi rapid.

Cum să te calmezi atunci când ești stresat, nu-ți poți controla emoțiile sau ești prea excitat? Theresa Borchard, scriitoare, autoarea blogului Project Beyond Blue, ne împărtășește exercițiile sale preferate.

1. Masează-ți mâinile.

Persoanele stresate își freacă adesea mâinile, își strâng pumnii, își desfac palma. Organismul singur îți sugerează modalități de acțiune asupra sa. Masează-ți palmele cu mișcări ușoare presând zona mușchilor – astfel vei elibera tensiunea. Avantajul acestui exercițiu este că îl poți folosi oricând și oriunde: la birou, la o întâlnire sau acasă.

2. Închide ochii

80% din stimularea senzorială provine de la ochi. Închizând ochii pentru o perioadă de timp, îi dăm creierului o pauză. În special, oamenii hipersensibili au nevoie de acest exercițiu. Pentru o viață sănătoasă ei ar trebuie să petreacă în pat 9 ore cu ochii închiși. Și nu neapărat să doarmă. Doar să stea întinși și să se relaxeze.

3. Respiră

Un exercițiu simplu care te ajută să faci față excitării. Inspiră, numără până la cinci și expiră. Expirația ar trebui să fie zgomotoasă, ca un oftat de ușurare. Chiar te vei simți mai bine.

 4. Îmbrățișează-te 

O îmbrățișare de zece secunde poate reduce riscul bolilor de inimă, învinge stresul, înlătură oboseala și întărește sistemul imunitar. Iar dacă nu ai pe nimeni în apropiere, îmbrățișează-te singur(ă).

5. Încearcă să ”muți” peretele.

Ține peretele cu mâinile și apasă cu tot corpul timp de 5-10 secunde. Acest exercițiu ajută la eliminarea tensiunii excesive și restabilește senzația corpului.

Când îți transferi greutatea corpului pe o suprafață dură, imobilă și simți forța gravitațională, sistemul nervos își recâștigă controlul asupra corpului. La nivel inconștient, acest sentiment de stabilitate afectează și starea psihologică.

6. ”Poziția Superman”

Culcă-te pe abdomen, întinde brațele în fața și fixează-le în această poziție. Întinde-ți picioarele în același mod. Rămâi în această poziție timp de 10 secunde. Acesta este un exercițiu excelent când simți anxietate sau ești foarte excitat.

7. Agită-te

Stresul este o agitare a corpului. Iar tremurul este o modalitate foarte bună de a face față stresului. Chiar și animalele îl folosesc. De exemplu, antilopele își “scutură” frica după ce se salvează de prădător. Și tu poți simți asta. Agită-ți mâinile, picioarele, întregul corp timp de 5-10 minute. Te vei simți mai bine.

8. Suflă o bulă de săpun imaginară

Inspiră și expiră cinci secunde. Imaginează-ți că ai o baghetă prin care sufli bule de săpun. Trebuie să sufli în inelul imaginar. Dar ai grija – ca “bula” să nu explodeze înainte de termen. Uniform, dar cu forță expiră timp de cinci secunde. Acest exercițiu te va ajută să-ți restabilești ritmul respirației și tonusul nervos.