Doar atunci când vei face aceste 10 lucruri, viața ta va prinde culoare!

Astăzi vreau să-ți împărtășesc lista unor acțiuni constructive pe care trebuie să le faci pentru ca viața ta să prindă culoare:

1. Petrece timpul cu oamenii potriviți

Aceștia sunt oamenii care îți plac, care te iubesc, te apreciază și te încurajează să te dezvolți prin metode sănătoase și interesante. Ei te fac să te simți mai viu și nu numai că te acceptă așa cum ești în prezent, ci te ajută realizezi ceea ce dorești să fii.

2. Începe chiar de azi să crezi că ești pregătit pentru următorul pas.

Ești pregătit! Ai totul pentru a face următorul pas. De aceea, profită de oportunitățile care ți se deschid și acceptă provocările – acestea sunt daruri care te vor ajuta să crești.

3. Creează relații noi bazate pe motive corecte.

Începe relații noi cu oameni cinstiți și de încredere care reflectă ceea ce ești și cine vrei să devii. Alege prietenii de care ești mândru, oameni pe care îi admiri, care manifestă respect și iubire față de tine – oameni care îți răspund la bunătate și sprijin. Acordă atenție ce fac oamenii, pentru că acțiunile sunt mult mai importante decât cuvintele.

4. Oferă o șansă oamenilor noi pe care îi întâlnești.

Sună nepoliticos, dar nu-ți poți păstra toți prietenii. Oamenii și prioritățile se schimbă. Unele relații dispar, altele se dezvoltă. Apreciază posibilitatea unor  relații noi. Ai încredere în sentimentele tale. Începe o nouă relație, știind că pășești pe un teritoriu necunoscut. Fii gata să înveți, fii gata pentru provocări și fii pregătit să întâlnești pe cineva care îți poate schimba viața pentru totdeauna.

5. Concurează doar cu versiunea ta anterioară.

Inspiră-te de la alții, prețuiește-i, învață de la ei, dar să știi că e o pierdere de timp să concurezi cu ei. Faci asta doar cu o singură persoană – și această persoană este tu. Te lupți să fii cea mai bună versiune a ta. Încearcă să-ți bați propriile recorduri.

6. Bucură-te de succesul altor oameni

Fii fericit pentru cei care se descurcă bine. Bucură-te de victoriile lor. Fii recunoscător pentru binecuvântările lor. Ceea ce semeni, aceea vei culege și, mai devreme sau mai târziu, oamenii pe care îi susții te vor susține, în schimb.

7. Găsește părțile pozitive în situațiile dificile.

Atunci când lucrurile merg prost și te simți deprimat, inspiră și expiră profund, găsește ceva pozitiv în asta – mici luminițe de speranță. Amintește- ți că poți și trebuie să devii mai puternic după aceste vremuri dificile. Concentrează-te pe ceea ce ai, nu pe ceea ce îți lipsește.

8. Iartă-te și iartă-i pe alții.

Iertarea este un medicament. Și nu înseamnă că ștergi trecutul sau uiți ce s-a întâmplat. Iertarea înseamnă să renunți la supărare și durere și în schimb decizi să înveți o lecție și să-ți continui viața.

9. Ajută oamenii

Ai grijă de oameni. Îi poți conduce, dacă știi o cale mai bună. Cu cât mai mult îi ajuți pe ceilalți, cu atât și ei vor dori să te ajute. Iubirea și bunătatea generează iubire și bunătate.

10. Ascultă-ți vocea interioară

Dacă este necesar, împărtășește-ți ideile cu cei mai apropiați oameni, dar, în cele din urmă ascultă-ți intuiția. Fă ceea ce-ți spune inima.