Iată ce poate spune despre om poza de profil de pe rețelele sociale.

Oamenii de știință americani au decis să analizeze pozele de profil de pe rețelele sociale. S-a dovedit că oamenii prietenoși și deschiși pot fi identificați ușor: ei aleg fotografii clare care reflectă caracterul lor. Dacă în poză nu se observă emoțiile omului, cel mai probabil în fața ta poate fi o persoană introvertită sau anxioasă.

Rezultatele cercetărilor au fost publicate în jurnalul ”Personality and Social Psychology Bulletin.”

În prima parte a studiului, participanții au creat poze de profil obișnuite, iar în cea de-a doua, voluntarii le-au evaluat. Au fost verificate 5 caracteristici de bază ale personalității: deschiderea, conștientizarea, extroversiunea, dorința de a coopera și nivelul stabilității emoționale.

Conform rezultatelor studiului, poza de profil transmite unele trăsături de caracter mai bine, iar altele mai rău.

Utilizatorii prietenoși și sociabili creează mai des poze de profil care reflectă personalitatea lor.

Atitudinea prietenoasă deseori este transmisă de pozele pe care vedem oameni cu ochi deschiși, fața ovală, părul castaniu, cu zâmbet ușor sau larg și/sau îmbrăcați în pulover.

O atitudine mai puțin prietenoasă poți aștepta de la proprietarii pozelor de profil cu o expresie neutră a feței, fără zâmbet, părul negru, care poartă pălărie și/sau ochelari de soare. Prin urmare, dacă doriți să faceți impresia unei persoane deschise și prietenoase, ar trebui să creați o poză de profil cu ochii deschiși și să evitați expresia facială neutră.

Autorul studiului, Katrina Fong, consideră că în lumea virtuală acționează alte stereotipuri, diferite de cele cu care ne confruntăm în realitate. În general, ca și în lumea reală, pe Internet, persoanele deschise și prietenoase creează imagini care te fac să vrei să comunici cu ele.