Semnificația îmbrățișărilor: 8 tipuri de îmbrățișări care spun totul despre relația voastră

Personalitatea noastră, “eu”-ul nostru interior are diferite manifestări ce pot fi urmărite în lucrurile obișnuite de zi cu zi – de la mers până la modul de a vorbi. Însă când vine vorba de relația dintre doi oameni, nimic nu este mai elocvent decât îmbrățișările. De ce? Pentru că ele sunt o sursă de fericire. Felul în care ne îmbrățișăm determină ceea ce simțim și, în cele din urmă, este o caracteristică directă a relațiilor.

Tipurile de îmbrățișări:

1. Protectorul – Cel care stă în spate și cuprinde talia partenerului, își asumă rolul de protector, oferindu-i astfel sentimentul de securitate. O astfel de îmbrățișare arată că această persoană are încredere în jumătatea sa, îi oferă sprijinul său.

2. Netezirea spatelui – această îmbrățișare este un simbol al confortului și încurajării. Cuprinzând spatele cu mâinile, oamenii arată cât de mult le pasă și își fac griji. Această poziție arată atât deschiderea, cât și vulnerabilitatea ambelor părți, pentru că spatele este cel mai vulnerabil loc. Este un gest foarte cald și intim.

3. Lovitura ușoară pe spate – se consideră o îmbrățișare de prietenie și camaraderie. Lovitura pe spate transmite un semnal de confort. În această îmbrățișare nu există sentimente de romantism sau intimitate. Este mai mult specifică relațiilor de rudenie, rudenia sufletelor, asemănare, dar nicidecum iubire în sensul clasic.

4. Dansul lent – este o îmbrățișare romantică. El îi cuprinde talia, iar ea își duce mâinile în jurul gâtului său. Acest tip de îmbrățișare este tipic pentru dragostea tânără sau iubirea timpurie. La maturitate o astfel de îmbrățișare, chiar și după mulți ani de relație, demonstrează că dragostea dintre voi este vie.

5. Lacătul – Când vă îmbrățișați astfel de parcă vă temeți că vă veți pierde unul pe celălalt. O astfel de îmbrățișare exprimă frica de a pierde, teama că celălalt va pleca și te va abandona.

5. Îmbrățișarea zburătoare – este atunci când el o ține în brațe sau o pune pe un suport, pentru a o ridica de la pământ. Semnificația acestui gest: pasiune și dorință. Vă unește doar fizica. Trupul, nu și sufletul.

6. Puntea – această îmbrățișare se deosebește prin distanță. Cu partea superioară a corpului vă îmbrățișați, iar partea inferioară rămâne la distanță. Dacă vă îmbrățișați astfel, în relația voastră există dezacorduri și disconfort. Sunteți împreună și în același timp tindeți să mențineți distanța. Niciunul dintre voi nu vrea contactul.

7. Ochi în ochi – această îmbrățișare este o punte între suflete. Ochii sunt oglinda sufletului. Și această legătură, acest fir pentru voi este foarte important. Este un semn al sentimentelor profunde și rudeniei interioare. Relația voastră este una puternică.

8. Hoțul de buzunare – o astfel de îmbrățișare este căutarea subconștientă a simplității și confortului. Fiecare dintre parteneri ține palmele în buzunarele celuilalt, ceea ce înseamnă că ambii sunt relaxați și se simt bine împreună fără a scoate un cuvânt – aceasta este dragostea. Vă potriviți perfect.