Atunci când călătorești în Transportul Public nu uita de aceste 6 REGULI de BAZĂ!

Dacă vei încălca aceste reguli – nimeni nu te va amenda și nu te va da în judecată. Însă persoanele educate își vor face o opinie proastă despre tine.

Deci, respectă aceste 6 reguli de bază, atunci când călătorești în transportul public.

1. Așteaptă oamenii să coboare din transport, apoi urcă-te. 

Nu e nevoie să alergi înaintea tuturor. Mai bine ajută-i pe cei care nu se pot descurca singuri: persoanele în etate, copiii, mamele cu cărucioare, femeile gravide, persoanele cu dizabilități.

Însă, înainte de a ajuta, întreabă persoana dacă are nevoie de ajutor. Serviciul este relevant numai dacă ai primit aprobarea.

2. Oferă locul persoanelor în etate, femeilor însărcinate, pasagerilor cu copii mici și celor cu dizabilități

Și nu este vorba numai de locurile rezervate pentru această categorie de oameni.

3. Comportamentul decent.

Acest lucru este valabil pentru toți pasagerii de orice vârstă. În transportul public, conform etichetei nu se vorbește cu voce tare, nu se râde, nu se bârfește, nu se mănâncă și nu se bea alcool.

Alăptarea unui copil în transportul public se consideră un gest de prost gust. Însă nou-născutul cu siguranță nu vă înțelege motivele, de aceea pentru a-l calma el poate fi alăptat, dar mama ar trebui să se acopere cu o eșarfă pentru a nu incomoda alți pasageri.

4. Astăzi, mulți merg cu gadget-ul în transportul public, deci respectă-le spațiul personal!

Să privești în telefonul vecinului – este, de asemenea, un gest urât.

5. Geanta, rucsacul și umbrela – nu ar trebui să provoace incomodități. 

Rucsacul trebuie scos de pe umeri și coborât jos, gențile voluminoase trebuie luate în mână și nu ținute pe umăr. Umbrelele, conform etichetei se țin doar strânse, coborâte în jos, pentru a nu uda hainele altor pasageri.

6. Ține-te de bare, dacă stai în picioare. 

Nu este doar o regulă de siguranță, ci și un respect banal pentru ceilalți. Indiferent cât de încrezător ești, transportul poate frâna brusc și atunci vei fi nevoit să apuci orice.