Este in binele nostru: Psihologii ne explica de ce este important să iertam

A ierta – nu înseamnă neapărat a te împăca. Ce este de fapt iertarea?

Abilitatea de a ierta – este protecția împotriva agresorilor!

A ierta – înseamnă să nu mai fii legat cu cel care ți-a făcut rău, să nu mai depinzi de el. Nu înseamnă să-i dai dreptate. Dimpotrivă, înțelegi că a greșit ofensându-te sau tratându-te rău. Îl ierți de parcă ierți omul care îți datorează ceva, dar înțelegi că este inutil să aștepți să-ți întoarcă datoria.

Dacă ierți, nu mai ești conectat cu mincinoșii, trădătorii, agresorii. Prin iertare închizi punctele vulnerabile din sufletul tău. Supărarea nu mai poate intra. Iar cei care te fac să suferi nu mai au putere asupra ta, pentru că te protejezi cu o armură puternică – armura iertării.

Iertarea de sine

Este foarte important să înveți să te ierți. Dacă nu vei face asta, nu vei putea să-i ierți pe ceilalți.

A te ierta – înseamnă să iei decizia că atitudinea proastă fata de tine rămâne în trecut. Și începând chiar din acest moment te angajezi să te tratezi diferit – să ai grijă de tine, să-ți admiri frumusețea sufletului, să te prețuiești și să-ți oferi căldură, tandrețe și lumină în fiecare clipă a vieții tale.

Și nu tinde să fii perfectă! Nu există oameni perfecți și tu nu ești o excepție, iar sarcina ta pe Pământ nu constă în a fi perfectă.

Sarcina ta – este să crești, să te dezvolți, să cauți și să-ți găsești calea, să descoperi în tine noi calități, noi talente, să încerci, să experimentezi, să-ți asumi riscuri!

Și toate astea sunt imposibile fără greșeli. Greșeli, imperfecțiuni, înfrângeri, căderi – toate acestea sunt firești în viața omului. Astfel înveți. Dar nu te învinovăți! Învață din greșeli și mergi ușor mai departe.

Cum te eliberezi de supărare?

Atât timp cât ești supărată pe tine sau pe alții, nu ești protejată. Supărarea creează o clapă în sufletul tău care nu-ți permite să accepți fluxul de iubire ce vine din Univers. Iertarea dizolvă această clapă neagră și îți deschide sufletul pentru lumina, energia și forța care se revarsă din ceruri.

Pentru a dizolva energiile negre ale supărării, trebuie ai încredere în viață, în Univers și în înțelepciunea Lui. Da, în viața ta nu se întâmplă numai lucruri bune. Se întâmplă să ai durere și încercări. Însă Universul îți promite că aceste teste în cele din urmă vor fi spre binele tău.

Apoi, trebuie să încerci să înțelegi de ce oamenii care ți-au făcut rău și evenimentele legate de ei au venit în viața ta. Întreabă-te ce lecție trebuie să înveți? Întrebarea deja te scapă de supărare.

Este foarte important să nu-ți mai plângi de milă. Unii oameni adesea se întreabă: “De ce sunt atât de nefericit?”, “De ce mi s-a întâmplat asta?” Aceste întrebări sunt inutile și distructive.

Tratează calm ceea ce ți se întâmplă și ține minte că nimeni nu vrea să te pedepsească! Nu trebuie să-ți plângi de milă – ești puternic și te vei descurca cu toate încercările, ai tot ce este necesar pentru asta.

Adresează-te Universului și roagă-l să te ajute să ierți, să uiți greșelile tale și cele străine, apoi cu inima liberă trăiește în continuare!