Nu poți forța bărbatul să te iubească, dacă el însuși nu-și dorește asta…

De obicei, oamenii se gândesc că în dragoste ceea ce oferi, aceea primești. Adică, dacă iubești bărbatul, dacă îl tratezi în mod corect, cu siguranță te va iubi și el. Trebuie doar să fii sinceră, loială, credincioasă, dispusă să faci compromisuri și totul va fi bine. El va vedea tot ce faci pentru el, va aprecia sacrificiile tale și va înțelege ca numai tu meriți dragostea lui.

Tu crezi că trebuie să lupți pentru iubire, că trebuie să faci totul pentru a o păstra. De parcă atunci când depui mai mult efort, neapărat va fi un sfârșit fericit, nu?

Adevărul este că nu întotdeauna se întâmplă asta. Uneori, indiferent câtă iubire îi oferi bărbatului, el nu poate sau nu știe cum să te iubească. Uneori, putem răsturna munții pentru o relație care pur și simplu nu este menită să fie. Pentru o relație care nu va avea succes niciodată, indiferent cât de mult îți dorești asta.

Desigur, nu trebuie să pleci imediat ce în relație apar problemele. Dar uneori trebuie să accepți că te lupți cu morile de vânt.

Amintește-ți că, oricâtă iubire îi oferi unui om, ea nu va fi niciodată suficientă pentru bărbatul nepotrivit. Indiferent cât efort depui, nu vei învăța niciodată un bărbat toxic să te iubească. Niciodată nu-l vei face să devină ceea ce nu este, nu-l vei face să-ți ofere inima.

Trebuie să înțelegi că dacă cineva nu te poate iubi – nu este vina ta. Nu trebuie să-ți pierzi energia încercând să înțelegi de ce nu te iubește, dacă ai făcut totul pentru a merita iubirea lui.

Nu te învinui, amintește-ți ce valorezi. Amintește-ți că nu ai nevoie de iubirea lui pentru a fi fericită. Este pierderea lui, nu a ta.

Uneori trebuie să înțelegi că ai făcut tot ce îți stătea în puteri și acum este momentul să-ți păstrezi demnitatea și să pleci. Da, te va durea. Însă te vei descurca și vei înțelege că acesta era unicul mod de a-ți deschide inima celui care într-adevăr te va iubi așa cum meriți.