Cum se comportă mama, așa fiu are lângă ea. Iată cum îți educi corect băiatul!

Tu cum îți educi sau cum îți vei educa fiul? Uimitor, dacă femeia nu știe să “educe” bărbatul de lângă ea, cel mai probabil și fiul va crește departe de a fi un exemplu.

Iar acum răspunde la aceste întrebări:

1. Cine deschide ușa la intrare: tu, fiului tău sau el ție? De ce?

2. Fiul tău ți-a confecționat ceva. Cum reacționezi? Sau a uitat să te felicite de Ziua Mamei. Cum reacționezi?

3. Fiul tău s-a certat cu un coleg, a fost lovit și vine acasă plângând: ce vei face în această situație?

4. Fiul are o aspirație: să învețe bine, să fie cel mai bun la fotbal sau să învețe să danseze, dar nu reușește. Cum te comporți în această situație?

5) Cum îți întâlnești fiul când se întoarce acasă? Te bucuri de fiecare dată; Depinde de starea ta de spirit; Nu-ți pasă;

6) Îi ceri ajutorul? Sau îl consider prea mic, de exemplu, pentru a duce pungile grele de la supermarket?

7) Când comunici cu fiul tău – cu cine comunici? Cu un fiu, un băiețel, o proprietate sau un bărbat?

Aceste întrebări nu sunt întâmplătoare. 99% dintre mame nu se gândesc la propriul comportament în aceste situații de viață. Tații, de asemenea nu înțeleg elementele de bază, pentru că ei au fost educați de aceleași mame.

Tu însă ai o șansă să începi cu tine. Să oprești acest lanț al ignoranței, orbirii și automatismului. Pentru că așa cum te comporți, așa fiu vei avea alături de tine.  

Iată cum îl poți ajuta să crească un bărbat adevărat:

1) Chiar și în lucrurile mici bărbatul ar trebui să fie bărbat, iar femeia femeie. Permite-i fiului să aibă grijă de tine. Chiar dacă poți face multe lucruri singură. Aici mergi pe principiul dresării. Începe cu lucrurile mici, apoi treci la cele mari. Să-ți deschidă ușa – este, de asemenea, o formă de grijă.

2) Fii recunoscătoare. Chiar și pentru lucrurile mici. Atunci fiul tău va dori sincer să te bucure.

Dacă a uitat să facă ceva, nu-l critica. Împărtășește-ți sentimentele referitor la această situație și spune-i ce dorești.

3) Fiul tău a greșit, iar pentru asta a fost pedepsit. Nu-l critica pentru comportamentul incorect! Nu-ți fie milă de el, de parcă ar fi un băiețel. Arată-i că îl iubești. Arată-i că ai încredere în el.

4) Susține-l, nu-i plânge de milă, insuflă-i încrederea, nu lua decizii în locul lui. Și nu încerca să-i corectezi greșelile după deciziile pe care le-a luat.

5) Întâlnește-l de fiecare dată, de parcă nu v-ați văzut o lună. Arată-i bucurie, emoții. Atunci fiul/viitorul bărbat va alerga acasă de fiecare dată, nu va rămâne cu prietenii la bere.

6) Roagă-l. Începând cu lucrurile mici. Pentru orice băiat/bărbat este foarte important să se simtă util.

7) Chiar dacă ai în fața ta un băiat de 4 ani sau un vânzător de ziare – tratează-l de parcă ai avea în fața ta un general. Și va deveni un “general” în domeniul său.