Aceste 9 semne îți spun clar că viața alături de acest bărbat va fi dificilă

“Dragostea este oarbă” – această expresie o putem auzi adesea de la femeile care au avut o căsnicie eșuată. În perioada de îndrăgostire nu observăm ”semnale” care ne avertizează că viața lângă acest bărbat va fi insuportabilă.

În lista de mai jos găsiți unele semne cărora ar trebui să le acordați o atenție deosebită pentru a nu ajunge să fiți dependente psihologic și financiar de partener.

Criticile constante

Chiar dacă o face în glumă, dar își exprimă destul de des nemulțumirea față de aspectul tău, de felul în care te comporți, de cum gătești etc. – acesta este un semn evident că ai alături un tiran emoțional. Insuflându-ți în mod constant că ești plină de defecte, partenerul îți reduce stima de sine.

Te acuză de toate păcatele

Dacă bărbatul te învinuiește de toate eșecurile sale, nu ar trebui să continui să construiești cu el o relație. Treptat te vei simți vinovată, îți va fi teamă să faci ceva greșit.

Îți devalorizează emoțiile și dorințele

Dacă orice încercare de a-i povesti despre problemele tale, de a te plânge de unele nedreptăți sau de a discuta momentele neplăcute din relația voastră se termină cu fraza: ”Nu mă înnebuni, lasă-mă în pace”, atunci după nuntă vei primi doar ștampila în pașaport, nu și un soț. Cu un astfel de bărbat te vei simți întotdeauna singură, vei fi nevoită să te descurci singură cu toate greutățile.

Te pedepsește pentru unele greșeli

Dacă bărbatul își asumă rolul de părinte pentru a te pedepsi și a te educa – deja e un semnal de alarmă. El te poate pedepsi cu tăcere prelungită, financiar (dacă ești dependentă de el), cu mustrări etc.. Toate acestea vor duce la faptul că vei avea o frică constantă de a spune sau de a face ceva greșit.

Controlul

Îți verifică mesajele, îți controlează cheltuielile, urmărește unde te duci și alege cu cine să comunici – toate astea nu ar trebui să existe într-o relație sănătoasă.

Gelozia

Să fii într-o relație cu un bărbat gelos este periculos din punct de vedere fizic. Când omul este obsedat de ideea că poate fi trădat, el va vedea semnele trădării în tot. Din păcate multe femei la începutul relației percep gelozia ca fiind o manifestare a dragostei. Și doar mai târziu când ochelarii roz cad de pe ochi, înțeleg că trăiesc cu un psihopat care este gata să distrugă mobila de fiecare dată când cineva pe stradă ”se uită ciudat” la tine.

Schimbările de dispoziție

Există oameni cu temperament exploziv care se pot înfuria într-o clipă și la fel de repede se potolesc. Nu contează dacă este vorba despre bărbat sau femeie – viața cu o astfel de persoană va fi dificilă.

Reproșuri din cauza banilor

Dacă la începutul relației bărbatul îți reproșează că nu câștigi suficienți bani, atunci imaginează-ți ce se va întâmpla când nu vei lucra și vei avea grijă de copil? Probabil pentru copil va cumpăra lucrurile necesare, dar cu o mare probabilitate vei fi nevoită să ceri bani pentru haine, cosmetice și alte produse de care vei avea nevoie.

Influența rudelor

Unul dintre motivele pentru care cuplurile se destramă – sunt rudele. Dacă, în timpul unei dispute, bărbatul aleargă acasă să-și consulte mama, tatăl, sora sau pisica, în relația voastră mereu vor fi implicați străinii.

Lista acestor semnale de alarmă poate continua, însă e inutilă dacă te ghidezi doar de emoții și îți deconectezi mintea arunci cânt îți alegi partenerul. În perioada de îndrăgostire femeile închid ochii la multe lucruri și au obiceiul să-și justifice partenerii, chiar dacă acțiunile lor sunt urâte.