10 deprinderi de care ar trebui neapărat să scapi!

Atât de des ne urmărim cuvintele, dar nu observăm ce spune corpul nostru. Există multe gesturi pe care oamenii le percep la nivel inconștient. Și cunoscându-le putem determina ușor starea de spirit a adversarului și atitudinea lui adevărată față de noi.

1.Gârbovirea

O persoană gârbovită creează senzația unui om obosit, nemulțumit de viață și speriat, de parcă ar încerca să se ascundă în sine și să devină mai mic. În plus, această poziție afectează negativ coloana vertebrală.

2. Atingerea nasului sau pleoapelor

Astfel de gesturi indică faptul că minți. Dacă într-adevăr spui o minciună sau dacă te scarpină nasul sau pleoapa în cel mai important moment al conversației, este mai bine să te abții pentru a nu arăta ca un mincinos în ochii interlocutorului.

3. Atingerea părului, rotirea lui

Încearcă să-ți duci mâinile cât mai rar în păr. Acest lucru sugerează că ești foarte nervos.

4. Invadarea spațiului personal

Nu sta prea aproape de interlocutor, acest lucru este foarte enervant. Omul are sentimentul că vrei să-l forțezi și să intri în viața lui fără permisiune.

5. Acoperirea gurii cu palma

Acest gest spune că minți sau că îți este teamă să nu spui ceva în plus. De asemenea, indică faptul că ești închis față de interlocutor.

6. Rânjetul

De fapt, el vorbește de la sine și te caracterizează ca fiind o persoană arogantă care umilește interlocutorul, ignorându-i cuvintele.

7. Frecarea mâinilor

Acest gest sugerează că ești o persoană lacomă. De exemplu, la un interviu de angajare, un astfel de gest îi va spune recrutorului că ești interesat numai de bani, nu te interesează avansarea, dobândirea noilor abilități sau de a lucra pentru binele companiei.

8. Atingerea încheieturilor, rotirea mânicilor.

Acest gest vorbește despre nervozitatea și incertitudinea ta cu privire la răspunsul pe care-l dai la întrebare.

9. Strângerea buzelor

Un astfel de gest informează interlocutorul despre agresiunea și nemulțumirea ascunsă în adresa lui.

10. Gleznele încrucișate

Acest gest vorbește despre lipsa încrederii și despre faptul că ești emoționat. Probabil sin cauza că spui o minciună în acest moment, ești o persoană timidă sau ai o atitudine negativă față de om și de subiectul pe care l-a pus în discuție.