10 moduri simple de a te calma și a-ți restabili echilibrul emoțional

Cel mai eficient mod de a ne calma – este, desigur, să excludem sursa stresului din viața noastră. Însă, nu întotdeauna este posibil să facem rapid acest lucru. De aceea, trebuie să conștientizăm că avem o stare nervoasă și că în cele din urmă vom rezolva toate problemele, dar treptat și numai după ce ne vom restabili echilibrul emoțional.

Îți prezentăm 10 modalități de a face față tensiunii nervoase.

10.Pleacă din situația enervantă

Dacă simți că un iritant te face nervos și pierzi controlul asupra situației și asupra ta, pur și simplu îndepărtează-te de agresiunea factorului extern.

9. Plângi

Permite emoțiilor să iasă cu ajutorul lacrimilor, astfel îți va fi mai ușor să te întorci la rezolvarea problemei.

8. Un pahar de apă oprește atacurile

Un pahar de apă rece, băut fără grabă, neutralizează toate atacurile cunoscute de medicină. Apa consumată stimulează mecanismul fiziologic de autoreabilitare a corpului. De aceea, dacă simți că emoțiile te împiedică să privești adecvat situația – bea puțină apă.

7. Imaginează-ți cel mai rău rezultat al situației

Majoritatea oamenilor nu apreciază ce au. Cineva poate plânge pentru mașina scumpă zgâriată sau pentru unghia ruptă, iar cuiva îi poate aduce o mare bucurie știrea privind micșorarea prețurilor la medicamente. Gândește-te la asta și poate vei privi viața cu alți ochi.

6. Intră în contact cu apa

Știați că spălarea obișnuită a vaselor este un sedativ gratuit și foarte eficient? Sunetul apei curgătoare îndepărtează tensiunea și “spală” toate emoțiile negative de pe noi. De asemenea, poți face o baie, un duș..etc. Apa este viață.

5. Încearcă să te distragi

Această metodă de eliminare a tensiunii nervoase este utilă în cazul în care ești prins și nu ai posibilitatea să evadezi undeva. De exemplu, ești la o ședință, iar șeful tău îți provoacă emoții negative. În interiorul tău erupe un vulcan, dar nu poți arăta asta și nici nu poți pleca. În acest caz, concentrează-ți atenția pe ceea ce-ți aduce emoții pozitive. De exemplu, privește pe fereastră ș gândește-te la trecători.

4. Râsul omoară stresul

Râsul prelungește viața, iar stresul o scurtează. Cu ajutorul umorului, putem găsi ceva pozitiv în orice situație, putem depăși tensiunea provocată de frică…etc. Desigur, dacă ești complet lipsit de simțul umorului, atunci îți va fi dificil să utilizezi acest sfat.

3. Exercițiile fizice

Există multe exerciții fizice simple care pot îndepărta sau cel puțin pot reduce tensiunea nervoasă. Mersul pe jos, înotul, curățenia generală în casă, s*xul, reciclarea deșeurilor, lucrul în grădină, dansul, curățarea zăpezii în curte, tăierea lemnelor de foc etc.

2. Caută ceva pozitiv în orice situație aparent negativă. 

De exemplu, ți s-a redus salariul – acesta este un motiv bun să-ți revizui dieta și, în sfârșit să-ți aduci silueta în ordine.

1. Verbalizarea emoțiilor

Verbalizarea – este pronunțarea clară a emoțiilor și senzațiilor. Însă experții ne sfătuiesc să facem asta în scris. Nimeni nu va putea citi scrisoarea, cu excepția ta și, dacă după ce ai scris te vei simți mai bine, nu contează câte greșeli ai făcut în ea.