Nu-ți compara niciodată bărbatul cu alții. Nu-ți distruge singură relația!

Multe femei, practic din prima zi își compară bărbatul cu alții : poate fi fostul partener, un coleg, un prieten, o cunoștință, un vecin. Și, bineînțeles, nu în favoarea bărbatului său.

Și de fiecare dată această comparație se încheie cu: ”Ce norocoasă este ea că are un astfel de bărbat. Dar tu ce faci pentru mine? Tu nu poți nici măcar să…”.

Astfel îți programezi bărbatul la eșec. Cu cât mai des sună aceste comparații, cu atât mai des el renunță. Și cu atât mai puțin vrea să facă ceva pentru tine.

Este deosebit de dureros pentru bărbat atunci când îl compari în prezența cuiva. Dacă această persoană te va susține, ea va intra în categoria oamenilor pe care îi va urî. Pentru că a participat la procesul de umilire. Iar bărbatul nu va uita asta.

Cum se simte bărbatul când îl critici și îi reproșezi totul? La ce se gândește și ce vrea de fapt?

Se simte un ratat, pentru că tu, femeia lui iubită, de la care așteaptă cuvinte de admirație și apreciere, dragoste și afecțiune, îl cobori cu astfel de cuvinte la cel mai jos nivel. Asta îi distruge orgoliul masculin și respectul de sine.

El crede că nu-l mai iubești. Că orice ar face pentru tine tot e puțin și în loc de mulțumiri, îl compari cu cineva care ar fi făcut mai bine, mai des și mai mult.

Atunci când îl compari cu alții, îi spui clar că el deja nu mai este visul tău. Că a încetat să fie cel mai bun pentru tine. Și, desigur, acest lucru vă afectează relația. După un timp, îți va răspunde la fel. Vei înceta să fii pentru el cea mai bună și cea mai perfectă femeie.

Fiecare bărbat, precum și femeie vrea să știe că este iubit, apreciat, înțeles, acceptat, susținut, că i se mulțumește pentru tot ce a făcut. Numai în acest caz, îți dorești și faci imposibilul, astfel încât persoana de alături să creadă în tine, să-i fie bine.

Dacă dorești să schimbi lucrurile în relația voastră – nu-ți mai critica și nu-ți mai compara bărbatul. Prin asta, cu siguranță nu-l vei face super-eroul tău.

Mulțumește-i în gând și cu voce tare pentru tot ce a făcut și face în continuare pentru tine. Admiră-l că îi reușește totul. Încurajează-l. Susține-l și consolidează-i credința în sine. Spune-i cât de mult îl iubești și crezi în el.

Și atunci bărbatul te va bucura. El însuși va dori să audă iar și iar că este bărbatul la care ai visat toată viața și cu care vrei să trăiești cât mai mulți ani fericiți.