Atașamentele – sunt sursa suferinței noastre. Scăpați de ele și veți fi fericiți!

“Atașamentul – este sursa, rădăcina suferinței; prin urmare, este cauza suferinței.” – Dalai Lama.

Atașamentul este tragic

Principalul motiv al suferinței – nu sunt evenimentele. Ni se pot întâmpla cele mai neplăcute lucruri. Sursa durerii noastre nu este schimbarea, ci atașamentul. Așteptăm ca totul să decurgă exact așa cum vrem și când nu se întâmplă acest lucru, ne simțim zdrobiți.

Atunci când realitatea nu corespunde imaginii noastre despre ea, apare dezacordul între fantezia noastră și starea reală a lucrurilor și simțim durere în interior.

Dacă nu dorești să experimentezi în mod constant aceste sentimente dureroase, atunci trebuie să încetezi să te agăți de tot ceea ce te înconjoară: obiecte, idei, oameni, relații. Salvarea ta – nu are nimic de-a face cu cei care “ți-au promis că nu te vor părăsi niciodată și vor rămâne întotdeauna așa cum îi cunoști”. Salvarea – este să recunoști că totul în viață se schimbă.

Lipsa atașamentului – este fericire

Dacă nu ai niciun atașament, nu aștepți nimic de la viață. Când trăiești fără atașamente, ești cinstit. Permiți evenimentelor să curgă în cursul lor natural, acceptând ceea ce nu poți controla, adică ceea ce este dincolo de înțelegerea ta. În același timp, senzația de fericire (senzația de ușurință) o simți datorită stării tale mintale.

Lipsa atașamentului este acceptare.

Este conștientizarea faptului cât suntem de nesemnificativi în univers.

Lipsa atașamentului – înseamnă că tratezi ușor iubirea.

În acest caz, este vorba de a nu fi atașat partener, a nu-ți mai face griji cât va dura relația și dacă celalalt va fi de acord să se căsătorească sau nu. În loc să te îndrăgostești de așteptările tale sau de imagine, vei iubi omul pentru ceea ce este, ca persoană, care parcurge propriul său drum în univers. În loc să-ți dorești ca partenerul tău (și relația) să rămână neschimbate tot timpul, vei manifesta destulă dragoste și îi vei oferi libertatea de a alege.

O persoană iubitoare își acceptă partenerul complet – așa cum este în fiecare moment al existenței sale, chiar și atunci când se schimbă instantaneu. Oamenii, ca și orice în această viață, întotdeauna se vor schimba. Apreciază-i, asta îți va permite să conștientizezi că nimic nu durează veșnic.

Autor – Kris Gage