Iată cum recunoști o persoană care încearcă să pară mai deșteaptă decât este cu adevărat…

Mulți oameni preferă să arate mai bine decât sunt cu adevărat. Acest lucru este valabil, în special atunci când încă nu știi ce “fruct” ai în fața ta.

Cum recunoști o persoană care încearcă să pară mai deșteaptă decât este cu adevărat? Fii atent(ă) la aceste 5 semne:

1. Le place să-și arate poziția activă.

Cu alte cuvinte, sunt acei oameni – care “îți intră în ochi”. Ei caută să fie observați doar pentru a fi acceptați ca oameni inteligenți, prin urmare, de succes.

2. Le place să se certe, mai ales dacă nu este un dialog personal, ci discuții în spațiul virtual. 

De cele mai multe ori, ei nu sunt foarte competenți în chestiuni în care ar vrea să strălucească, dar sunt capabili să caute informații în spațiul virtual. Încercând să fie “experți”, ei se exprimă într-o manieră pompoasă, dificilă, folosind o mulțime de cuvinte pe care ei înșiși de abia le înțeleg.

3. Sunt oameni lăudăroși

Sunt persoane care adoră să-și prezinte realizările și să le descrie în culori, de regulă, exagerându-și succesul. Nu, asta nu vorbește despre prostia lor, ei doar încearcă să arate mai bine, însă mint și arată patetic.

4. Sunt oameni care vorbesc foarte repede.

Oamenii, care vorbesc repede, fără încetare sunt percepuți extrem de negativ de mulți interlocutori. Și practic de la primele cuvinte îți este clar: în spatele fluxului de cuvinte omul își ascunde incompetența. Aceștia pot fi opriți, adresându-le o simplă întrebare la care nu vor putea răspunde.

5. Ei sunt de acord cu “informația falsă”

Dacă omul într-adevăr nu este familiarizat cu “subiectul”, ci doar cu “vârfurile”, atunci va accepta orice informație ca fiind adevărată.

De exemplu: o persoană îți spune că a absolvit o universitate. Și întrebi dacă cunoaște un anumit profesor, un om de știință remarcabil. De cele mai multe ori cel care minte nu se poate opri, deci răspunsul lui va fi afirmativ. Și numai tu știi că ai numit un personaj fictiv. În această situație cel mai important lucru este să-ți păstrezi fața serioasă. Se descoperi astfel de mincinoși este un lucru extrem de distractiv.