O femeie înțeleaptă pleacă, dacă înțelege că dragostea nu este reciprocă.

Te-a ales, te-a făcut prioritatea ei, iar tu nu ai observat acest lucru. Ți-a oferit o iubire necondiționată. Nici măcar nu-i păsa de neajunsurile tale, te considera perfect cu toate imperfecțiunile tale și asta îi era de-ajuns.

Te-a iubit și nu a cerut nimic, doar să o iubești în schimb. 

Când aveai nevoie să te plângi, era alături de tine. Îți dorea binele, voia să te iubească, să aibă grijă de tine, să te ajute să ții minte ce înseamnă să iubești și să fii iubit. Și puteați fi împreună. Nu era imposibil. Ea își imagina viața alături de tine.

Ți-a dat mintea, corpul și sufletul ei.

Viața alături de tine a devenit pentru ea o prioritate, își făcea griji numai pentru bunăstarea ta. Însă tu erai concentrat doar pe tine, erai un egoist. Sentimentele ei erau prea adevărate pentru tine, de aceea ai decis să le ignori.

Iar ea a învățat să fie singură. Ai uitat că și ea are nevoie de dragoste, ca orice ființă vie. Ai uitat că dragostea este o acțiune bilaterală.

Atunci când ai o femeie care te face prioritatea ei, trebuie să înțelegi că ea te va alege până la final. Însă o femeie înțeleaptă înțelege când trebuie să plece. 

Dacă nu-i răspunzi la fel, cu aceeași dragoste și atenție pe care o primești, în cele din urmă ea va obosi să-și piardă timpul și energia cu tine.

Când va pleca, va lăsa un gol în inima ta pe care nimeni nu-l va putea umple. Pentru că puțin probabil cineva te va iubi la fel, necondiționat.

Există posibilitatea ca dragostea ei să fie o lecție valoroasă pentru tine – să fii iubit –  este un mare dar. Și ca relația să dureze, trebuie să-i oferi omului ceea ce îți dă.