Ești invidiată de ceilalți? Iată cum poți transforma blestemul într-o binecuvântare.

“De ce oamenii mă invidiază? Nu au niciun motiv să mă invidieze!”, – asta spun uneori oamenii buni. Și suferă din cauza invidiei rudelor, colegilor, cunoștințelor, încercând să le dovedească în orice fel că nu au nimic special, pentru ce ar putea fi invidiați.

Îți voi spune un secret: au!

Persoanele invidioase sunt foarte perceptive și atente. Și cu ochii lor invidioși văd ceea ce nu vezi tu. Astfel, în timpul unui experiment, membrii grupului l-au expulzat pe cel mai inteligent sau pe cel mai frumos participant, atunci când au fost rugați să voteze și să răspundă: cine împiedică grupul să învingă? Majoritatea au arătat spre cel mai inteligent, mai frumos, mai concentrat, mai energic… Iar el, săracul, nu a înțeles de ce a fost înlăturat? Adevărul este că era invidiat.

Persoane invidioase – sunt ca uliul, recunosc de la distanță în ce ești mai bun decât ceilalți. Și îți pot anticipa succesul, asta e problema. Tu nici nu bănuiești că vei învinge, dar ei deja au înțeles acest lucru. Și încearcă să te ”ciugulească”, atât timp cât ești la îndemâna lor.

Dacă ești invidiat – înseamnă că ai ceva ce nu prețuiești sau nu observi. Poate că ai stima de sine scăzută și nu vezi cât ești de frumoasă. Exact pentru această frumusețe, feminitate, masculinitatea, atractivitate interioară – ești invidiat(ă). Privește-te mai atent – și vei fi capabil(ă) să te evaluezi în mod obiectiv. Să-ți înțelegi valoarea.

Ei pot fi invidioși pe banii pe care se presupune că îi ai în cantități mari. Dar nu ai bani! Însă cu siguranță îi vei avea. Persoanele invidioase au recunoscut “programul de bogăție”, au văzut cu ochii lor invidioși banii pe care îi vei avea. Deci, nu te scuza și nu te întrista; acceptă această invidie. Fii de acord că ești bogat – în gând, nu cu voce tare, desigur.

Ei te invidiază pentru independența și puterea ta de caracter, te sfătuiesc să-ți “scoți coroana” – așa văd ei, că te așteaptă o poziție înaltă. Ești o personalitate. Și neapărat vei reuși. De aceea, îți văd ”coroana”, iar tu nu o vezi.

Deci, și în invidie există ceva bun. Filosofii antici spuneau că ”maledictus”blestemul, poate fi transformat de un om înțelept în ”benedictus” – binecuvântare. În invidie este o reflexie a viitorului nostru. Invidia este perceptivă, deși înfricoșătoare și otrăvitoare. Însă tu ascultă ce spun invidioșii – și vei înțelege ce ai și ce vei avea. Și mulțumește-le că ți-au arătat locul tău adevărat și viitorul destin.