Să fii femeie singură – este bine sau rău? Iată ce beneficii are singurătatea conștientă!

De obicei, femeile care, pentru un motiv sau altul, nu doresc să se căsătorească – sunt imediat etichetate. Li se atribuie atât frigiditatea,  caracterul rău, cât și alte calități negative.

Dar, de fapt, cum este în realitate? Este bine sau rău să fii femeie singură?

Beneficiile singurătății conștiente

1. Femeia nu trebuie să se adapteze unui om străin

Fiți de acord, că  atunci când începem să comunicăm cu cineva: suntem străini. Și devenim apropiați doar atunci când ne adaptăm, când ne înțelegem, când învățăm să ne înțelegem fără cuvinte.

De fapt, nimeni nu vorbește despre munca grea ce trebuie depusă, atunci când doi străini, care au propriile obiceiuri, încearcă să se familiarizeze reciproc cu ”ciudățeniile” lor.

O femeie singură nu are nevoie să depună astfel de eforturi .

2. Ea nu are nevoie să împartă averea dobândită cu cineva

Deși în țara noastră, se presupune că femeia este protejată de stat, toți înțeleg că nu întotdeauna este așa. Există sute de povești când bărbatul îi ia tot, chiar și ceea ce nu i se cuvine după divorț.

Și câte femei credule au plătit, investind în “proprietatea comună”. Femeia singură nu va nevoită să treacă prin astfel de dificultăți.

3. Dacă femeia singură are copii, nu va trebui să le explice de ce în viața ei a apărut alt bărbat.

Despre cei care vor apărea temporar și exclusiv în scopuri de sănătate, aceștia nici nu trebuie menționați. Mamele singure, care nu aruncă pe alți bărbați responsabilitatea pentru copiii lor și care nu-și forțează copiii să-i numească “tați” – merită doar cuvinte frumoase.

4. Femeile singure nu arată mai rău și, uneori, chiar mai bine decât cele căsătorite.

Cel puțin pentru că nu sunt atât de epuizate de rutina zilnică și au mai mult timp pentru ele însele. Probabil ele vor fi nevoite să lucreze foarte mult, dar și femeile căsătorite astăzi rareori se pot lăuda cu statutul de gospodine.

5. Sunt libere în alegerile lor.

Singurătatea conștientă – nu înseamnă că femeia se închide în sine și nu  permite niciunui bărbat să se apropie de ea. Mai degrabă înseamnă că, ea nu mai vrea să se căsătorească și să trăiască împreună cu cineva. Dar, ea nu este împotriva relațiilor libere.

Din dezavantaje…

Aici putem menționa doar condamnarea din partea celor apropiați, prietenilor, rudelor și, adesea, străinilor. Însă femeile ce au convingeri ferme – pentru ele asta nu este o piedică.

Și bătrânețea … până ea trebuie să ajungi…