Descoperă Ierarhia Personalităților și Locul Femeii în Această Ierarhie!

Pentru a înțelege dacă în lume există ”femei-omega”, este necesar să înțelegem pentru început cine sunt aceste femei, ce reprezintă ele?

Ierarhia personalităților

Există o gradare psihologică a tipurilor de personalitate. În mod tradițional, susținătorii acestei idei împart oamenii în patru tipuri de personalitate, în funcție de modul în care interacționează cu alți oameni, în funcție de puterea lor de voință și caracter, de obiceiuri.

Alpha – sunt liderii, indivizii cărora le place să domine. Ei sunt conducători și organizatori excelenți. Ordinea, pentru ei este foarte importantă, atât în propria casă, în afaceri, cât și în tot ce îi înconjoară.

Beta – sunt “stabilizatorii”, adică oamenii care pot fi puternici, dar pot face și compromisuri. Motto-ul lor în viață este: ”Cu cât mergi mai încet, cu atât mai departe  ajungi.” Cu toate acestea ei preferă să “meargă”, decât să stea pe loc. Ajung la înălțimi sistematic, fără salturi bruște.

Gamma – sunt ”gloata”. Este cea mai mare parte a populației, care nu încearcă să se distingă într-un fel de ceilalți. Le place să se ascundă de probleme, să se retragă în ei înșiși.

Omega – sunt oameni care trăiesc în “lumea lor”. Un fel de ”ciori albe”, izgoniții. Acești oameni sunt slabi de fire, dar adesea foarte inteligenți. Ei aleg în mod deliberat tactica singurătății.

Locul femeii în această ierarhie

Ierarhia descrisă este potrivită pentru bărbați, pentru că provine din timpuri străvechi când oamenii se uneau în “turme”, ca animalele. Și bărbații moderni pot fi clasificați într-un mod similar, dar cu femeile este mai dificili.

Unii psihologi încearcă să schimbe ierarhia și pentru reprezentantele s*xului frumos. Unii susțin că femeile sunt ca “vârcolacii” care pot lua orice rol pe parcursul vieții.

Adică femeile sunt mai flexibile și pot trece de la o “clasă” la alta, chiar și zilnic: ea poate fi un șef strict la locul de muncă și o soție bună și dulce acasă sau un angajat de nivel mediu fără abilități de conducere speciale, în schimb acasă poate fi ”conducător”.

Exact acest paradox și această trecere lentă de la o stare la alta – este arma principală în mâinile femeii. Datorită acestei abilități de a fi diferită și contradictorie, femeia îl face pe bărbat să-și arată adevărata față, adevărata sa esență – alfa, beta, gamma sau omega.

Oare există femei-omega? 

Pe baza celor de mai sus – în forma pură – nu, nu există! FEMEIA – este întotdeauna alfa/ beta / gamma / omega într-o singură persoană.