Omul este bun și receptiv sau are un caracter slab? 6 Trăsături definitorii ale unui om slab!

Omul pe care vrei să-l numești ca fiind bun și receptiv, de multe ori este considerat slab de caracter. Ce trăsături definitorii are o astfel de persoană?

1. Acest om “face bine”, fără să se gândească dacă face bine sau rău. Scopul său principal este ca oamenii să-l considere bun. Iar atunci când circumstanțele nu mai sunt în favoarea lui, el devine așa cum este cu adevărat.

Cu alte cuvinte, bunătatea aparentă – este o slăbiciune a caracterului. De exemplu, există oameni care oferă pomană în “public”, iar atunci când merg singuri, trec pe lângă săraci fără să-și amintească de ei.

2. Acest om nu poate spune “nu”. El se supără adesea că ceilalți îl folosesc, dar nu-i poate refuza, pentru că nu are suficientă tărie de caracter. Îi este teamă că, dacă îi va refuza aceștia vor avea o opinie proastă despre el sau îl așteaptă o pedeapsă. Adică, nu-i refuză, dar nu o face din bunătate, ci pentru a nu strica relațiile cu ceilalți.

3. Acest om poate fi indulgent cu ceilalți, dar nu pentru că este bun, ci pentru că îi este teamă că acțiunile sale vor ofensa pe cineva.

De exemplu: profesorul care nu pune note de doi, pentru că îi este milă de studenți. Pe de o parte, toți îl iubesc, iar pe de altă parte, într-o zi caracterul lui slab îi va juca o festă, pentru că este plătit să ofere cunoștințe, nu să ”câștige” autoritate în fața elevilor.

4. Slăbiciunea se manifestă și prin incapacitatea de a-și apăra poziția. Ei spun că este mai ușor să taci, decât să dovedești ceva. Din păcate, atunci când omul tace și nu încearcă să conteste situația care nu-i convine, acest lucru schimbă radical atitudinea față de el.

5. Sunt oameni care nu știu să ofere ajutor. Ei sunt dintre cei care preferă să se plângă, pe când ar putea să ajute cu adevărat. Slăbiciunea lor de caracter este și teama pentru propria viață, pentru propria bunăstare.

6. O persoană slabă – se evidențiază prin faptele sale. De cele mai multe ori aceștia sunt indivizi care ar putea obține multe în viață, dar sunt lași și nu au încredere în nimeni, nici măcar în cei care încearcă să le insufle speranță. Le place să sufere, să-și plângă de milă, să inventeze că vor eșua. Asta e mult mai ușor pentru ei, decât să acționeze.