Cum recunoști oamenii invidioși din preajma ta? Fii atentă la aceste 7 Semne!

Persoanele invidioase se asfixiază cu propriul negativism nu numai pe sine, dar le fac viața dificilă și altor oameni. Cum să înveți să observi astfel de oameni? Iată 7 trăsături comportamentale care trădează acești indivizi.

1. Aceștia oameni nu fac complimente sincere.

Cu toate acestea nu merită să-i confundați cu oamenii care nu fac complimente niciodată – aceștia, cel mai probabil nu văd niciodată binele. Iar invidioșii îl văd și știu foarte bine că interlocutorul așteaptă această laudă. Dar invidia nu le permite să spună cuvinte bune.

2. Își vor descrie realizările în culori, distorsionând sensul, supraevaluând performanțele.

Chiar dacă îi prinzi că mint și se laudă, ei doar vor zâmbi și vor continua în același spirit, fără a ascunde că sunt cu adevărat mândri de ei înșiși. Acești oameni se mândresc cu faptul că se pot lăuda cu atâta pricepere.

3. Sunt oameni care nu ratează ocazia să-ți arate greșelile.

Chiar dacă ești o persoană ideală în multe privințe, omul care te invidiază va încerca să te coboare la pământ. El va găsi ceva, un lucru neînsemnat capabil să-ți distrugă ideea ideală despre tine.

4. Adoră atenția

Le place să fie în centrul evenimentului, chiar dacă nu e sărbătoarea lor și să primească atenție la fel ca și sărbătoritul.

5. Nu te vor lăuda pentru realizările tale. 

Orice realizare – este zero pentru ei. Mai degrabă, vor încerca să găsească și rolul lor în triumful tău, pentru a-ți fura o parte din acest succes. Și neapărat îți vor aminti că au participat în viața ta.

6. Acești oameni îi urăsc pe alții. Așa, pur și simplu.

Dacă îi întrebi, îți vor vor spune că nu au niciun motiv. Dacă îi întrebi ce le-a provocat acest sentiment, cel mai probabil vor tăcea. Ei nu știu cum să-și explice atitudinea față de oamenii care au mai mult succes, iar invidia, nu o recunosc ca motiv.

7. Adoră concurența, chiar și în lucrurile mici.

În același timp, fac totul pentru a câștiga, chiar dacă premiul este doar aprobarea cuiva prin cuvinte. Sunt acei oameni pentru care este important să se afirme și merg spre asta cu orice preț. Nu le place să piardă și nu știu cum să facă asta cu demnitate.