7 Motive pentru care caracterul oamenilor se schimbă odată cu vârsta.

Adesea puteți auzi expresia: “Încă nu se știe cum vei fi la bătrânețe!” Aceasta este un fel de scuză pentru felul în care se schimbă caracterul oamenilor în vârstă și aluzia că nimeni nu este protejat de asta.

De ce odată cu trecerea anilor caracterul oamenilor se schimbă? Pentru asta există cel puțin 7 Motive:

1. Au loc modificări în sistemul nervos al omului

Cu vârsta, procesele de excitare și de inhibiție în cortexul creierului nostru devin mai lente. În același timp, iritanții acționează mai puternic, ceea ce înseamnă că iritația crește și devine tot mai dificil să facem față agresiunii și altor manifestări ale stresului. Acest lucru este valabil pentru persoanele de peste 55 de ani, dar, pentru mulți, acest proces începe mult mai devreme.

2. Deteriorarea stării de sănătate.

Atât timp cât suntem tineri, avem un corp sănătos care nu ne face probleme. Odată cu trecerea anilor, bolile cronice se fac tot mai simțite, chiar și o răceală banală trece mai greu. De regulă, la această vârstă mulți oameni au deja multe boli. Acest lucru duce în mod inevitabil la faptul că, omul depinde de corpul său. Nu se mai simte atât de puternic, viguros, tânăr, îi este dificil să îndeplinească anumite sarcini, multe distracții îi sunt interzise, el este nevoit să ia permanent pastile.

3. Schimbările aspectului exterior din cauza vârstei

Din păcate, chiar și cei care la 50-60 de ani, cred că arată bine, în interiorul lor se tem de schimbările legate de vârstă. Și asta se referă nu numai la femei, ci și la bărbați. Părul gri, ridurile, modificările siluetei – nu te pot bucura și este inutil să lupți împotriva acestor semne de îmbătrânire, din păcate.

4. Se reduce cercul social.

Pensionarii se plictisesc, asta e tot. După pensionare, cercul social al multor oameni se reduce la câteva rude și vecini, iar asta e foarte puțin pentru cei care au avut o viață socială activă.

5. Se reduc veniturile

Toate motivele de mai sus duc la acest lucru, iar scăderea veniturilor te apasă moral și te fac să trăiești diferit: oamenii învață să economisească, uneori prea mult, să pună bani pentru ”zilele negre”.

6. Apare conservatorismul nesănătos

Oamenii se obișnuiesc atât de mult lucrurile care îi înconjoară, încât acceptă dureros tot ceea ce este nou. Persoanele în vârstă trec mai greu peste schimbările locului de trai, peste pierderi, ei refuză să țină pasul cu progresul și resping totul.

7. Bătrânii devin sensibili și supărăcioși, pentru că nu mai au încredere în ei înșiși

Ei nu simt stabilitate și nu pot face față acestui lucru. Adesea, la creșterea sensibilității contribuie și unele boli, de exemplu, problemele cu glanda tiroidă.