Iată 7 MOTIVE pentru care nu merită să rezolvi problemele străine

Cu siguranță în preajma ta exista oameni care adoră să se plângă și să ceară ajutor. De ce nu merită să răspunzi mereu la astfel de solicitări? Și cum rezolvarea problemelor străine îți poate dăuna ție și celui pe care îi ajuți?

1.În timp ce îți consumi timpul pentru viața cuiva, în propria ta viața se pot întâmpla lucruri ireparabile.

Adevărul este că, mulți oameni se preocupă atât de mult de ceea ce este în jurul lor, încât nu mai văd ceea ce se petrece sub nasul lor.

Mai bine încearcă să faci astfel încât ajutorul pentru ceilalți să nu se transforme în scopul vieții tale. Ia câte o pauză de la intențiile tale bune și ai grijă ca în viața ta să fie ordine.

2. Nu obișnui oamenii cu ajutorul tău.

Atunci când ajutăm o persoană, îi facem o mare favoare. Datorită nouă, omul devine mai slab. Adică, el ar putea cel puțin să încerce să-și rezolve singur problema, dar se bazează pe alții. Și dacă în viitor nu vei fi alături, va fi o mare lovitură pentru el. Din simplu motiv că nu se va putea orienta și nu va putea rezolva singur problema.

3. Ajutând omul, îl privezi de o experiență neprețuită.

Există riscul ca situația să se întâmple din nou. De exemplu, dacă alimentezi permanent mașina soției, ea nu va învăța niciodată să monitorizeze nivelul de combustibil și să meargă la benzinărie singură. Într-o zi, vei uita să faci asta și vei fi tu vinovat.

4. Uneori omul trebuie lăsat singur cu problemele sale, pentru a lua decizia corectă.

Acest lucru este necesar pentru a dezvolta responsabilitatea. Dacă omul se va consulta de fiecare dată, va asculta ceea ce spun alții, el nu va învăța niciodată să trăiască independent.

5. Opinia și viziunea ta asupra situației poate fi greșită

Ajutorul tău poate provoca și mai multe probleme și vei fi acuzat de te-ai implicat în lucruri care nu te privesc. Întotdeauna gândește-te, oare omul într-adevăr are nevoie de ajutorul tău? Uneori este mai bine să treci pe alături, în tăcere.

6. Când ajutorul devine o normă a vieții, el nu este prețuit

Într-o zi vei fi nevoit să refuzi omul și el își va aminti exact acest refuz, nu  faptele  bune pe care le-ai făcut anterior pentru el.

7. Oferta de a ajuta – poate ofensa, la fel cum și ajutorul care nu a fost cerut.

Poate că omul a vrut să se descurce singur, iar tu ai venit cu opinia ta ”profesională”. Ajutând, nu-i permiți să se afirme, îl privezi de această oportunitate neprețuită.