10 Motive Întemeiate să nu-i oferi telefonul unui copil sub 12 ani. Toți părinții ar trebui să citească asta!

Dispozitivele mobile au crescut semnificativ accesul copiilor la tehnologiile moderne. De aceea, pediatrul Chris Rowan insistă asupra interzicerii utilizării dispozitivelor electronice de către copiii sub 12 ani. Și pentru această decizie există 10 motive întemeiate:

1.Se formează dependența de gadget-uri

Cu cât părinții își petrec mai mult timpul pe internet, cu atât ei se îndepărtează de copiii lor. Și atunci, aceștia sunt nevoiți să compenseze lipsa atenției cu aceleași gadget-uri și tehnologii digitale.

În unele cazuri, copiii devin dependenți de dispozitivele portabile, internet și televiziune. Această dependență deja a luat caracteristicile unei epidemii. Fiecare al unsprezecelea copil în vârstă de 8-18 ani este un “dependent digital”.

2. Radiație dăunătoare

În 2011, Organizația Mondială a Sănătății și Agenția Internațională pentru Cercetare în domeniul Cancerului au clasificat radiația emisă de telefoanele mobile și alte dispozitive fără fir ca potențiali cancerigeni, repartizându-le în grupul 2B (“un factor posibil cancerigen pentru oameni”).

Deci, trebuie să ținem cont de faptul că micuții sunt mai sensibili la diferite influențe negative, întrucât creierul și sistemul lor imunitar încă se dezvoltă.

3. Impactul asupra dezvoltării creierului

Dezvoltarea creierului la o vârstă fragedă este determinată de iritanții din mediu sau de absența acestora. Stimularea creierului cu expunerea excesivă la gadget-uri, după cum arată studiile, poate provoca întârzieri cognitive, impulsivitate crescută, capacitate redusă de auto-reglare și auto-disciplină.

4. Întârzieri de dezvoltare

Lipsa de mișcare poate duce la o întârziere în dezvoltarea fizică și mentală. Activitatea fizică, la rândul ei, îmbunătățește atenția și capacitatea de a învăța și a însuși lucruri noi. Oamenii de știință spun că utilizarea tehnicii electronice dăunează dezvoltării copiilor și le afectează negativ capacitatea de învățare.

5. Obezitate

Pasiunea pentru vizionarea jocurilor pe calculator sunt exemple de obiceiuri nealimentare care sunt direct legate de epidemia greutății în exces. Obezitatea se întâlnește cu 30% mai des la copiii care folosesc permanent și necontrolat dispozitivele electronice portabile,

6. Probleme cu somnul

Statisticile din Statele Unite spun că 60% dintre părinți nu controlează cât timp copiii lor petrec cu gadget-ul în mână, iar în trei din patru familii, copiii au dreptul să ia dispozitive electronice chiar și în pat.

Lumina albastră a ecranelor împiedică micuții să adoarmă normal, ceea ce duce la reducerea timpului de odihnă. Oamenii de știință compară lipsa de somn cu malnutriția: și una, și cealaltă epuizează corpul și, în consecință, afectează în mod negativ rezultatele școlare.

7. Tulburări psihice

Dependența de internet, de multe ori duce la izolare și dezvoltarea fobiilor. Această listă poate fi completată cu tulburarea bipolară, psihoză, anomalii comportamentale, autism și altele (adică încălcarea unui contact emoțional strâns cu părinții).

8. Agresivitatea

Cruzimea pe care o vede copilul la televizor și în jocurile pe calculator se reflectă și în viața reală. Copilul primește un model de comportament pe care îl poate implementa în realitatea ce îl înconjoară.

9. Dementa digitală

Observațiile științifice demonstrează că, influența gadget-urilor asupra copiilor de 1-3 ani duce la probleme de concentrare la șaptelea an de viață. Copiii care nu se pot concentra, pur și simplu pierd ocazia să învețe și să memoreze ceva.

10. Copiii se distanțează de realitate

Folosirea excesivă a gadget-urilor nu le afectează doar psihicul și abilitatea de a empatiza, ci îi face mai vulnerabili în condițiile vieții reale, pe care ei, de fapt, nu o cunosc.

Adică timpul petrecut în lumea virtuală, de cele mai multe ori, nu-i învață nimic util, iar cunoașterea dispozitivelor electronice nu le asigură succesul în viitor, pentru că tehnologiile se perfecționează mereu și va fi tot mai dificil să țină pasul cu ele.