Sfatul unui preot m-a ajutat să-mi ridic soțul de pe canapea, iar câteva zile mai târziu deja lucra la două slujbe.

Întotdeauna m-am considerat o fată inteligentă. Când a venit timpul să mă căsătoresc, am abordat aceasta situație cu pricepere. Desigur, nu ascultam sfaturile nimănui, îmi părea că știu totul.

La început, totul era bine. Au apărut copiii. Dar soțul meu a încetat să muncească, lăsând totul pe umerii mei.

Domnul își odihnea corpul aproape toată ziua pe canapea. A început să aducă în casă tot mai puțini bani. Iar eu, de necaz nu mai știam ce să fac. Din disperare, am mers la biserică. Da, am mers și am vorbit cu preotul.

Preotul m-a ascultat și mi-a propus să trăiesc după regulile casei. Și asta arăta așa: ”Te întorci acasă, te pocăiești soțului, îi spui că nu trăiați corect, îi ceri iertare. Și fără binecuvântările lui nu faci nimic. Fă astfel încât să pari o soție ascultătoare.”

M-am întors acasă și îi spun:”Preotul a spus că nu trăiesc corect. Fără binecuvântările tale nu voi face nimic, iartă-mă, te rog, dacă am făcut ceva greșit.”

– Bine, să încercăm. Se pare că și el era curios ce va ieși din asta.

Îl întreb dacă îmi dă binecuvântarea să merg la magazin după produse. M-a binecuvântat.  Și l-am întrebat: ”Câți bani binecuvântezi pentru cumpărături?” Când a auzit asta, practic a înflorit. Mi-a dat atât cât a considerat necesar.

Ei bine, am mers și am cumpărat produse din toți banii pe care mi i-a dat și am pregătit cina. L-am invitat la masă. A venit, s-a uitat și a rămas dezamăgit. Nu prea avea ce mânca. S-a înfuriat că familia a rămas flămândă.

– Câți bani mi-ai dat, atâtea produse am cumpărat. – i-am răspuns eu.

S-a înfuriat și a mers singur la magazin. S-a întors, scărpinându-și ceafa îngândurat. Câteva zile mai târziu deja lucra la două slujbe.

Acum eu stau pe canapea și aștept binecuvântarea lui.

Totul s-a întâmplat așa cum a zis preotul.