Copiii sunt obligați să adoarmă până la 21.30

În copilărie deseori auzeam de la părinți expresia: ”E ora nouă. E timpul să mergi la culcare!” Însă totul se schimbă…

Dacă înainte la 21:00 noi și dvs. vedeam al zecelea vis, atunci copilul modern la această oră de abia își îmbracă pijama.

Copilul trebuie să meargă devreme la culcare! Și acest lucru nu se discută. În caz contrar, va rămâne foarte puțin timp pentru producerea hormonului de creștere. Dacă el adoarme la ora 21:00, acest hormon ajunge în sânge deja la 00:30.

Conform rezultatelor cercetărilor, copiii care au un regim corect de somn, se concentrează și memorează informația mai bine. Sunt mai puțin expuși riscului de a se îmbolnăvi de Alzheimer la bătrânețe. De ce? Potrivit medicilor, dezvoltarea acestei boli poate fi încetinită dacă omul doarme suficient și face exerciții fizice.

Desigur, părinții muncesc toată ziua și doar seara pot petrece timpul cu copilul. Însă regimul incorect de somn neapărat îi va afecta sănătatea fizică și mentală.

Cum poți învăța copilul să adoarmă devreme?

Începe cu tine.  Prin propriul exemplu. Mergi la culcare mai devreme împreună cu el. În caz contrar, copilul va auzi voci, zgomotul televizorului și atunci se va gândi că nu este necesar să doarmă.

Citește-i înainte de culcare. Astfel copilul va ști că atunci când mama sau tata citesc o carte, înseamnă că în curând e timpul să meargă în pat.

Aprinde o lumină galbenă caldă – conform psihologilor, lumina galbenă relaxează și ne ajută să ne pregătim pentru a trece în lumea viselor.

Deconectează și îndepărtează toate gadget-urile. Dacă îți conectezi și îți verifici telefonul la miez de noapte, astfel îi arăți copilului un exemplu rău, iar el cu siguranță îți va copia obiceiurile proaste.

Nu uita de sport. După un antrenament intens sau un joc mobil, este mult mai ușor să adormi.

Nu neglija aceste reguli. Obiceiul de a se culca devreme în copilărie, va da rezultate bune în viitor: acești copii se vor transforma în adulți încrezători și sănătoși, atât fizic, cât și emoțional.

Dacă vreodată copilul te întreabă, de ce este atât de important să meargă la culcare devreme, răspunde-i: “Pentru că altfel nu vei crește!”