Care este diferența de vârstă optimă într-un cuplu? Oamenii de știință au aflat răspunsul!

Care este cea mai potrivită diferență de vârstă pentru cupluri? Oare această diferență afectează relația și durata ei? Oamenii de știință au realizat un studiu bazat exclusiv pe statistici. Rezultatele te vor surprinde.

Care cupluri au mai multe șanse să trăiască un timp îndelungat împreună?

Specialiștii de la Universitatea Emory, Atlanta au realizat un studiu cu scopul de a determina cu ce diferență de vârstă oamenii trăiesc împreună un timp mai îndelungat. La studiu au participat 3000 de persoane, unde s-a ținut cont de vârsta la care s-au căsătorit, după câți ani au divorțat, care era diferența dintre parteneri. Interesant, este faptul că scopul principal al acestei cercetări nu a fost studiul diferenței de vârstă. Ea s-a concentrat pe studierea cheltuielilor de nuntă a cuplurilor căsătorite și înțelegerea faptului dacă acest factor influențează durata relației.

S-a dovedit că suma banilor cheltuiți nu are nicio legătură cu longevitatea familiei. Însă, în procesul de studiere a cheltuielilor s-au colectat următoarele date: vârsta; etnia; religia; nivelul de educație; veniturile; mărimea familiei; Acestea au permis să se tragă concluzii cu privire la alte aspecte care afectează relațiile. Studiul a oferit posibilitatea să se vadă clar legătura dintre diferența de vârstă a soților și durata relației lor.

Cum se reflectă diferența de vârstă a soților asupra duratei de căsătorie?

Iată ce s-a constatat în urma calculelor:

Diferența de un an – 3% divorțuri.

Diferența de cinci ani – 18% divorțuri.

Diferența de zece ani – 39%.

Diferența de douăzeci de ani – 95%.

Acest lucru înseamnă că relațiile care durează cel mai mult, sunt între parteneri cu diferența de vârstă mică. Cu cât diferența de vârstă este mai mare, cu atât probabilitatea divorțului este mai mare. De ce se întâmplă acest lucru? Există câteva motive:

Condamnarea societății

Studiile au arătat că soții cu o diferență de vârstă de 10 ani, mai des se confruntă cu dezaprobare din partea prietenilor și familiei. Dacă aceștia sunt sensibili la opinia societății, atunci au mai multe șanse să divorțeze.

Soții parcurg diferite etape ale vieții

Cel care are 30 de ani se va confrunta cu probleme, obiective, priorități și valori diferite față de cel care are 20 de ani. Deși cuplurile pot rezolva problemele împreună, astfel de diferențe adesea duc la ruptură. Pentru ca relația să dureze, cuplul trebuie să aibă o anumită înțelepciune și să-și niveleze aceste diferențe, dar nu toți sunt capabili să facă acest lucru.

Intimitatea

Deși intimitatea nu joacă niciun rol pentru unii, o relație de durată necesită, de obicei, un anumit grad de chimie în dormitor. În special, pentru femeile care vor dori să fie mame la o vârstă înaintată, iar bărbații nu vor avea nevoie de intimitate la fel de mult ca înainte. Diferența mare de vârstă poate afecta negativ relația.

Dar nu vă faceți griji. Alte studii au arătat că, în cuplurile cu diferența mare de vârstă, de regulă, există o relație mai pozitivă, un nivel mai înalt de încredere și afecțiune unul pentru celălalt și mai puțină gelozie.

Dacă ați întâlnit sufletul pereche, atunci trebuie să uitați de diferența de vârstă și să vă bucurați de fericire. Cât va dura relația depinde în mare măsură de voi, cum veți putea construi o relație puternică.