Bărbatul cu 15 ani mai în vârstă: aspectele psihologice, avantajele și dezavantajele unei astfel de relații

Ești confuză și nu știi ce să faci în continuare? Într-o astfel de situație deseori ajunge fata, dacă bărbatul ei este cu 15 ani mai în vârstă. Iată ce probleme, avantaje și dezavantaje există în relațiile în care un partener este mai în vârstă decât celălalt.

Opinia societății

Relația cu un bărbat mai în vârstă întotdeauna va fi condamnată de societate. Însă, trebuie să admitem că există și excepții de la regulă. Uneori oamenii se iubesc și trăiesc împreună în armonie perfectă. Însă acest lucru se întâmplă numai dacă unul dintre parteneri nu s-a dezvoltat conform vârstei lui sau în suflet a rămas un copil. Chiar și o astfel de relație va fi condamnată de societate. De ce? Pentru că oamenii adoră să bârfească despre viața altora. Nu este surprinzător faptul că subiectul relațiilor romantice este cel mai preferat pentru discuții.

Ce cred psihologii?

Psihologii consideră că atunci când fata se îndrăgostește de un bărbat cu 15 ani mai în vârstă, ea are unele probleme cu tatăl ei. Dacă a avut o copilărie fericită pe care a petrecut-o alături de ambii părinți, crescând, ea se va uita la băieții de aceeași vârstă, nu la bărbații maturi. Iar dacă fata nu a avut tată sau el a părăsit familia când era adolescentă, atunci ea va face tot posibilul să-i găsească un înlocuitor. O asemenea revoltă apare nu numai în perioada adolescenței, ci și la o vârstă conștientă. Femeia nu și-a putut depăși complexele și, prin urmare, va încerca să găsească grija și sprijinul unui bărbat mai în vârstă.

Un bărbat care nu suferă de complexul de inferioritate, va încerca să-și găsească o parteneră de aceeași vârstă. Iar cei care se uită la fetele tinere, de cele mai multe ori, suferă de complexul de inferioritate. Astfel ei își cresc stima de sine din contul altcuiva.

Avantajele unei astfel de relații:

– curtare frumoasă. Un bărbat experimentat știe cum să cucerească o femeie. El o va răsfăța cu atenție, îi va aduce daruri, îi va deschide portiera și o va duce în locuri frumoase. Multe femei se topesc când sunt tratate cu o astfel de atenție și grijă.

– bărbații în vârstă câștigă bine. Ei au reușit să se realizeze pe plan profesional, deci au venituri bune. Fetele adoră să cheltuie banii, în special cei străini.

– conversații interesante. Bărbatul matur a trăit o viață intensă. În această perioadă el a reușit să învețe multe, de aceea are ocazia să-și surprindă partenera în fiecare seară.

– bărbatul vrea stabilitate. Multe fete la 25 de ani au dorința de a-și crea o familie. Bărbații de aceeași vârstă nu sunt pregătiți pentru asta, ei invocă tot felul de motive, precum că trebuie să-și construiască o carieră și apoi se vor gândi la copii. Bărbații maturi deja își doresc copii, pentru că au reușit să se realizeze în sfera profesională.

Dezavantajele unei astfel de relații:

– Bărbatul nu duce o viață activă. Femeia tânăra, însă, este foarte activă. Ea vrea să vadă totul și să reușească peste tot. Iar bărbatul matur nu va manifesta dorința să-și însoțească iubita la tot felul de evenimente sociale.

– E posibil să nu vrea copii. De exemplu, dacă bărbatul are deja copii maturi din prima căsătorie, el decide că e suficient și acum este momentul să trăiască pentru sine, nu pentru copii.

– Părinții și prietenii te vor judeca. Neînțelegerea din partea societății și reproșurile constante ale celor dragi, te vor deranja. Iar în timp, când afluxul sentimentelor va scădea, discuțiile permanente despre diferența de vârstă pot duce la ruptura relației.