Iată ce am înțeles după 12 LUNI de singurătate…

În sfârșit mi-am promis să fiu singură. Pentru prima dată în viață aveam un plan în care nu era inclus nimeni. Un an întreg, 12 luni, 365 de zile de singurătate și iată ce am înțeles:

Să fii singură – este foarte important. Am fost nevoită nu numai să învăț să fiu singură, ci și să mă bucur de această perioadă. Mi-am luat inima zdrobită și am transformat-o într-o operă de artă. Am pierdut acest timp doar pentru a-mi asculta vocea interioară. Atunci când rămâi singură, ești nevoită să te obișnuiești cu asta, însă apoi te bucuri de acest timp.

Dragostea nu se limitează numai la relațiile romantice. Credeam că în mine nu a mai rămas nicio picătură de iubire. În mine era atâta furie și ură în care învinuiam dragostea. Apoi mi-am dat seama că dragostea există  peste tot: în cartea mea preferată, în alergatul de dimineață, în prima înghițitură de cafea, în prieteni, în familie și cel mai important – în mine.

Bărbații îți vor spune orice doar ca să te atragă în pat. Fiecare are trucurile sale. Însă atunci când ești singură, înveți să-i recunoști pe cei care doresc să-ți cunoască inima și pe cei care îți doresc doar corpul. Ascultă-ți intuiția.

Odihna în singurătate – nu este atât de rea. Este una dintre părțile mele preferate ale singurătății. Nu numai că aleg ceea ce vreau să privesc, dar și privesc. Părul prins în coadă, fără machiaj, întregul pat și o cutie de înghețată… Oare îți mai dorești altceva?

Zilele nu vor fi ușoare. Eu aveam nopți cu coșmaruri. Aveam și dimineți când nu voiam să mă ridic din pat. Planuri pe care le-am anulat, pentru că voiam să fiu singură și să plâng. Mi-am dat seama că acest lucru este normal. Suntem oameni și avem dreptul să simțim ceea ce simte inima noastră. În astfel de momente creștem și înțelegem cât suntem de puternici.

Viața nu se încheie. Dacă am un iubit sau nu, eu rămân eu și viața îmi poate oferi multe lucruri. Mi-am dat seama că viața – nu sunt doar relațiile. Eu am devenit mai bună decât eram înainte.

Permiteți-vă să faceți ceea ce vă doriți, să călătoriți, să vedeți lumea, să vă îndrăgostiți de orașul vostru. Pământul se învârte, voi trăiți, deci faceți viața voastră valoroasă.

În singurătate m-am simțit mai bine, decât în orice relație. Nu există restricții sau reguli. Trăiesc după legile mele, eu sunt regizorul vieții mele. Da, poate că nu sunt sigură de viitor, dar mă simt vie.

A fi singură – este o binecuvântare. Acest lucru mi-a dat ocazia să evaluez toate relațiile mele anterioare și să învăț din ele o lecție. Am învățat să îndepărtez bărbații nedemni și să-mi ascult inima. Să-mi cunosc valoarea și trăiesc fără bărbat. Răbdarea – este cheia cunoașterii de sine și a vieții.