Iată de ce este categoric interzis să reacționezi la tot ce te irită.

Scriitoarea Rania Hiring scrie despre viață, dragoste, muncă și aspirația spre succes. Ea își împărtășește lecțiile de viață pe paginile site-ului Thougth Catalog:

“Încep să înțeleg că nu este nevoie să mă răzbun pe cei care îmi provoacă durere. 

– încep să înțeleg că MATUR poate fi numit doar omul care evită conflictele.

– încep să înțeleg că acordând atenție numai negativității, îmi pierd energia prețioasă și toate lucrurile bune care mi se întâmplă.

– încep să înțeleg că nu pot să-i mulțumesc pe toți, nu-i pot forța pe cei din jur să mă trateze așa cum vreau. Și asta e normal.

– încep să înțeleg că încercările de a învinge peste tot mă epuizează, îmi iau mult timp, lăsându-mi doar goliciune în interior.

– încep să înțeleg că dacă nu reacționez la cuvintele cuiva, nu înseamnă că nu-mi pasă. Vreau să fiu mai mult decât asta. Vreau să primesc o lecție din această situație. Eu aleg pacea sufletească – de asta am nevoie.

– nu mai vreau să mă cert și să rezolv problemele din relații. Nu am nevoie de oamenii în prezența cărora mă simt defectă. Nu am nevoie de argumente și prieteni falși.

– încep să înțeleg că, uneori tăcerea este mai bună decât orice explicație.

– încep să înțeleg că reacționând la atacurile adversarului, îi ofer puterea cu emoțiile mele. Nu-i putem controla pe ceilalți, ne putem controla doar reacția noastră, modul în care percepem situația și modul în care ne va afecta.

– încep să înțeleg că, astfel de situații nu spun nimic despre mine, dar spun multe despre cel care le creează.

– încep să înțeleg că probabil aceste dezamăgiri sunt necesare pentru a învăța să ne iubim și să ne protejăm de oamenii care încearcă să ne confunde.

– încep să înțeleg că chiar dacă voi reacționa, asta nu va schimba nimic, prin asta nu voi câștiga dragostea și respectul oamenilor, în niciun fel nu va influența opinia lor despre mine.

Încep să înțeleg că nu trebuie să mă concentrez pe ceea ce se întâmplă în jurul meu, e mai bine să mă concentrez pe ceea ce se întâmplă în interior.

Trebuie să lucrăm asupra păcii noastre interioare. Să conștientizăm că pentru a trăi fericiți și a fi în armonie cu noi înșine, trebuie să încetăm să reacționăm la orice lucru mic care ne deranjează”.

Sperăm că aceste sfaturi vă vor ajuta să dobândiți încrederea și liniștea sufletească.