Nu striga la copil, mai bine spune-i aceste 2 Fraze!

Educând un copil, te confrunți cu stres, nervi și certuri zilnice din cauza unor lucruri mici. Dar oboseala și iritarea ta nu ar trebui să afecteze relația cu copilul.

Prin urmare, pentru a evita greșelile, utilizează tehnica descrisă mai jos.

Copiii nu pot numi sentimentele pe care le experimentează și nu le pot controla.
Ei reacționează în cel mai obișnuit mod: plâng și țipă. Aceasta este natura lor pentru care nu poartă nicio vină. Tu, însă, nu poți striga la copil, chiar dacă răbdarea îți este la limite.

Neapărat amintește-ți un lucru:

De fapt, orice copil vrea să facă lucrurile corect pentru a-și bucura părinții (cu excepția cazului în care, de exemplu, îl doare ceva). Majoritatea copiilor încearcă să fie cât mai ascultători pentru ca părinții să fie mândri de ei.

Deși s-ar putea să-ți pară că el face totul invers când îi ceri să strângă jucăriile, să-și spele mâinile sau să meargă la baie.

Pentru a depăși aceste momente trebuie să faci două lucruri simple:

În primul rând, reamintește-ți că purtarea rea – vorbește despre faptul că micuțul tău se luptă cu ceva.

În al doilea rând, în acest moment trebuie să te cobori în genunchi în fața copilului, să-l privești în ochi și să-i spui pe un ton calm: “Văd că acum îți este greu. Cum te pot ajuta?”

Crezi că este ceva banal și ineficient? Nu, nu este așa. Aceste două fraze vor aduce în relația voastră mai multe beneficii decât crezi.

Astfel sprijini copilul, spunându-i clar că are dreptul să-și exprime emoțiile. Și pe lângă asta, îl ajuți să găsească o cale de ieșire din situație.

Probabil crezi că ar fi mai eficient să strigi la copil sau să-l lovești și atunci el te va asculta și va executa comenzile. De fapt, asta doar îi provoacă frică. 

Cu siguranță îți dorești ca micuțul tău să fie ascultător pentru că te iubește și are încredere și nu pentru că se teme de tine?