Demonstrat științific: Succesul nostru depinde de omul cu care ne căsătorim!

Indiferent dacă ești conștient de asta sau nu, succesul și viziunile asupra vieții depind foarte mult de oamenii cu care te înconjuri. Potrivit oamenilor de știință, succesul este în mare parte determinat de persoana cu care te căsătorești.

Rezultatele unui studiu recent publicat de Universitatea Carnegie Mellon arată că soțul/soția poate avea un impact enorm asupra deciziilor tale, contribuind sau împiedicând în final succesul tău.

Este demonstrat faptul că oamenii care au un sprijin fiabil din partea partenerului sunt mai predispuși ”să reușească în viață”.

Cei care sunt susținuți de partenerii lor, tind să soluționeze sarcini mai complexe. Oamenii de știință au ajuns la această concluzie după ce au studiat viețile a 163 de cupluri. Fiecare dintre parteneri a avut posibilitatea să aleagă: să rezolve o problemă simplă sau să concureze pentru un premiu. În acest caz, cercetătorii au documentat cu atenție toate conversațiile dintre soți.

După cum s-a dovedit, acei participanți care au primit un sprijin mare din partea partenerului, au fost de acord să lupte pentru recompensă. Și invers – cei care au fost sprijiniți mai puțin activ, și-au făcut alegerea în favoarea unei misiuni simple.

Dar cercetarea nu s-a încheiat aici. Atunci când oamenii de știință au contactat aceleași cupluri șase luni mai târziu, au descoperit că la cei care au concurat pentru un premiu – relația a devenit mai puternică, li s-a îmbunătățit starea materială și a crescut nivelul general de fericire, în comparație cu cei care au preferat să se abțină de la concurență.

Potrivit lui Brooke Feeney, profesor de psihologie și autor al studiului, echipa de oameni de știință a reușit să demonstreze că sprijinul pe care oamenii îl primesc în momentul luării unor decizii importante (cum ar fi alegerea unui nou loc de muncă sau extinderea cercului cunoștințelor) afectează foarte mult bunăstarea lor în viitor.

Partenerul, fie te ajută să obții succes, motivându-te să utilizezi oportunitățile care se deschid în fața ta, fie te împiedică să faci acest lucru, reducând astfel probabilitatea de a profita de oportunitățile de creștere existente.

Cuplurile cunoscute care confirmă concluziile oamenilor de știință

Probabil cea mai bună dovadă a teoriei oamenilor de știință sunt cele mai cunoscute cupluri ale zilelor noastre: Barack și Michelle Obama, Mark Zuckerberg și Priscilla Chan, Jay-Z și Beyonce sunt doar câteva dintre cele mai iconice alianțe.

Concluzie

Fiecare dintre noi definește conceptul de succes în felul său. Poate că unii dintre voi nici măcar nu vă gândiți la căsătorie, dar nu puteți nega existența acelor sentimente minunate cu care persoana iubită vă umple viața.

Să fii alături de cel care crede în tine și te motivează – este un dar neprețuit. O astfel de relație nu numai că te ajută să atingi succesul, ci te face un om fericit și recunoscător.