6 motive pentru care nu vei putea minți un om empatic, întrucât el știe adevărul!

Un fapt interesant: oamenii care sunt capabili să determine cu exactitate emoțiile și sentimentele altora (și să-i compătimească) sunt un fel de detectori de minciuni.

Cu ajutorul abilităților lor unice, ei sunt capabili să determine cu exactitate dacă spuneți adevărul sau nu.

Persoanele empatice sunt capabile să simtă emoțiile oamenilor din jurul lor, să determine starea emoțională a celor cu care comunică în acest moment și să-i compătimească. Această abilitate le permite să-și crească inteligența interpersonală la un nou nivel.

Dacă doriți să construiți o relație strânsă cu omul empatic, e mai bine să fiți mereu cinstiți cu el.

1. Omul empatic simte când cineva nu este sincer.

Emoțiile puternice, de exemplu, gelozia, nu poate fi ascunsă. Chiar dacă vei zâmbi continuu și vei încerca să porți o mască a fericirii, nu vei reuși să înșeli empaticul. El simte când omul îi ascunde ceva. Poți minți pe oricine, dar nu și pe el.

2. Știe când nu ești “în regulă”

Chiar și după ce ai spus “Sunt bine” pentru a opta oară, omul empatic va ști că nu este așa. Tot ce vrea este ca oamenii cu care comunică să fie cât mai sinceri. Dacă există cineva în care poți avea încredere deplină – acesta este omul empatic.

3. Aude chiar și ceea ce nu spui

El observă cele mai mici schimbări în vocea ta. În plus, știe că și tăcerea poate spune multe. Știe despre ce vorbește tăcerea ta.

4. Știe când nu ești tu însuți/însăți 

Fiecare dintre noi are o identitate autentică și unică, totuși unii oameni se tem să fie așa cum sunt. Empaticul este capabil să vadă ceea ce nu poți vedea tu. De exemplu, cât de frumoasă este personalitatea ta adevărată. Comunicând cu un astfel de om, permite-ți să fii tu însăți. Crede-mă, nu vei regreta acest lucru.

5. Recunoaște instantaneu persoanele negative

Oamenii negativi nu pot trăi fără drame și haos. Ei aduc aceste lucruri în viața celor care îi înconjoară și au beneficii din asta.

Un empatic veritabil este capabil să recunoască imediat o persoană care încearcă să aducă energie negativă în viața lui. El va stabili anumite reguli de comunicare și se va ține cât mai departe de o astfel de persoană.

6. Vede tot ce se reflectă în ochii tăi

Un empatic vede prin tine, deci este mai bine să fii sincer, direct și deschis cu el. Dacă te doare, el poate vedea asta. Dacă treci printr-o perioadă grea, la fel, va vedea. Vede asta în ochii tăi. Doar o singură privire și înțelege ce simți.

Nu trebuie să minți oamenii empatici, pentru că ei sunt cei mai grijulii și receptivi de pe acest pământ. Dacă există cineva care să te înțeleagă cu adevărat – ei sunt aceștia. Astfel de oameni nu te vor judeca niciodată.

Nu-ți pierde timpul și energia pentru a inventa o minciună plauzibilă. Empaticul deja cunoaște adevărul.