Nu-ți pierde timpul cu bărbatul care te face să te îndoiești de ceea ce meriți…

Crezi că ai întâlnit bărbatul potrivit. Crezi că e soarta. Vezi în el numai binele, fără să observi răul. Ai speranța că acest bine va fi întotdeauna și încerci să îi oferi în schimb tot ce e mai bun. Dar nu vezi că oferi acest bine celui care nu merită asta.

Te îndrăgostești tot mai puternic, însă în el se schimbă ceva. Înainte, treceau câteva minute până când îți răspundea la mesaje, acum trec ore. Înainte nu trebuia să te gândești la ceea ce spui, acum îți urmărești fiecare cuvânt, ca nimic să nu-i provoace o reacție negativă.

El se îndepărtează de tine, iar tu derulezi totul în minte, punându-ți întrebări care nu au răspuns. Pentru că ești sigură de sentimentele tale, însă acum te îndoiești dacă ele au fost reciproce sau ai inventat totul în mintea ta.

Apoi totul devine și mai ciudat. El îți apreciază ultima postare, dar îți ignoră ultimul apel. Pentru că știe că poate face orice, iar tu îi permiți asta.

Dacă pentru o secundă cineva te face să te îndoiești de ceea ce meriți, acest om nu este pentru tine. Dacă cineva te ignoră cel puțin pentru o clipă, nu-i mai dărui inima – pentru că nu o merită.

Și cel mai important: dacă cineva pleacă, nu alerga după el. Nu încerca să-i dovedești că îl meriți. Nu încerca să fii suficient de bună pentru el. Nu încerca să-l faci gelos. Nu juca în jocurile lui. Pleacă.

Pun pariu că nu vrei să renunți. Pun pariu că te gândești că mai faci o încercare și el va deveni așa cum ți-l imaginezi. Dar esența este că omul care te tratează nu așa cum meriți, nu este demn de tine. Și nu există scuze pentru asta. Și nu trebuie să spui că în el există mai mult bine decât rău. Pentru că bărbatul potrivit îți va oferi doar binele.

Un astfel de bărbat există, dar nu-l vei găsi, încercând să-l transformi pe cel care nu te merită. Un astfel de bărbat nu poate fi creat.

Un astfel de bărbat va veni în viața ta și vei înțelege asta imediat. Când îl vei întâlni, celălalt va înțelege ce a pierdut. Bărbatul cu adevărat demn nu are nevoie să-și amintească tot timpul acest lucru. Pentru că el nu joacă jocuri. Bărbatul demn te va lua de mâna și nu vei privi înapoi, dar vei ști că ai primit ceea ce meriți.